"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SESTRE UZVELIČALE OBLJETNICE U šTITARU

SESTRE UZVELIČALE OBLJETNICE U šTITARU SESTRE UZVELIČALE OBLJETNICE U šTITARU SESTRE UZVELIČALE OBLJETNICE U šTITARU SESTRE UZVELIČALE OBLJETNICE U šTITARU

Na poziv štitarskog župnika vlč. Pave Mađarevića, zbor Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova je gostovao  u istoimenoj župi. Posjet je ostvaren povodom dvadesete obljetnice smrti s. Mariangele Žigrić te stote obljetnice smrti vlč. Antuna Hinoranija, koji je staru crkvu u Štitaru oslikao i ukrasio te nabavio oltare i kipove.

Nakon dobrodošlice koju je izrekao Župnik, sestre su imale generalnu probu, te snimile nekoliko pjesama pokojne s. Mariangele Žigrić i s. Svjetlane Paljušević.

Zbor je potom pjevao na sv. Misi uz sudjelovanje krizmanika i većeg broja vjernika. U propovijedi vlč. Pavo podsjetio je na povijest župne crkve, te kipa Marije Pomoćnice. Spomenuo je duhovna zvanja iz župe, te povezao posjet sestara sa spomenutim obljetnicama. Posebno pohvalivši s. Mariangelu i njezine pjesme, poručio je sestrama da nastave njegovati takav stil i pobožnost.

Posjet je završio zajedništvom kod stola u prostorijama župe. s. Nada

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox