"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA

S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA S VOLONTERIMA UZ DAN BOLESNIKA

Uz pjesmu "Svi slavimo, svi slavimo Gospodina" i molitvu, kao što to dolikuje korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe, obilježen je 11.02. 2017. godine Svjetski dan bolesnika, koji je utemeljio Papa Ivan Pavao II. s nakanom da skrene pozornost na bolesnike i njihove potrebe. Ujedno je to prilika da se zahvali svima onima koji skrbe o bolesnicima: zdravstvenom i pomoćnom osoblju te ostalim djelatnicima i volonterima koji svojim plemenitim radom na dobrobit svih brinu o potrebama bolesnih osoba.

Tako su volonteri Udruge Amadea okupljeni u zajednicu Milosrdni Samaritanac s voditeljicom s. Meri Gotovac posjetili toga dana korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Đakovu.  S njima su se prisjetili lurdskih događanja kroz prezentaciju "Gospa Lurdska" te otpjevali pjesmu: "Sred te se pećine Marija javi." Pročitali su zatim poruku Pape Franje uz 25. svjetski dan bolesnika napisanu na temu : „Zadivljenost Božjim djelima: "Velika mi djela učini Svesilni..." (Lk 1,49), u kojoj se kaže da "Svaka osoba jest i uvijek ostaje ljudsko biće, i kao takvom joj treba pristupati. Bolesni i osobe s invaliditetom, pa i onim najtežim, imaju svoje neotuđivo dostojanstvo i svoju misiju u životu“. Nošeni tom sviješću volonteri su složili lijep i bogat program za starije. Na kraju su podijelili korisnicima kolače i kiflice koje su za njih napravili te im potom izmjerili krvni tlak. Na staračkim licima čitala se radost i zahvalnost osobito u stacionaru gdje se nalaze najteži bolesnici, kojima je pomoć i topla ljudska riječ najpotrebnija.

Vjerujemo da su se i u njima probudili osjećaji koje izražavaju stihovi pjesme: "Oni mi daju da mislim na dobroga Boga. I sigurno ih neću zaboraviti kad jednom budem s Njime."

Teodor Horvat

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox