"Potrebne su mi sestre
koje razumiju Križ.

                                                                                                                                                                                                o. Teodozije

SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA

SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA SEMINAR ZA ODGOJITELJICE U VJERI KATEHEZE DOBROGA PASTIRA

U subotu 4. veljače 2017. u organizaciji dječjeg vrtića Sunčev sjaj-Nazaret, stručno-razvojnog centra, održan je stručni seminar za odgojiteljice u vjeri Kateheze Dobroga Pastira na temu Specifičnost i uloga katehetsko-didaktičkih sredstava u Katehezi Dobroga Pastira. Na seminaru je prisustvovalo 50-tak odgojitelja/ica.

Predavačica je bila s. Jelica Đuzel, dipl. kateheta specijalist, a pedagoške radionice su vodile Zrinka Hržić, odgojiteljica u vjeri Kateheze Dobroga Pastira i s. Jelica Đuzel.

U svom predavanju s. Jelica je istaknula da katehetsko-didaktička sredstva u Katehezi Dobroga Pastiraidu za tim da budu pomoć djetetu kako bi postalo neovisno odgojitelju/ici u vjeri.

Zatim je odgovorila na pitanje što bi trebala raditi odgojitelj/ica u vjeri da bi ostvarila taj cilj. Prenijeti kršćansku poruku na način da njene riječi budu izbrojene (prema Danteu Alighieru), te kada dijete započne raditi s katehetsko-didaktičkim sredstvima da ga promatra i uživa u odnosu koji se dogodio između Boga i djeteta. Također je pojasnila koje je to dobro i kvalitetno katehetsko-didaktičko sredstvo: ono koje nas primorava da skinemo pogled s nas samih i potiče u nama divljenje i čuđenje.Njegova je funkcija da u opipljivoj formi i didaktički stupnjevito transponira ono što se nalazi u Bibliji i Liturgiji.

Na kraju je zaključila da katehetsko-didaktičko sredstvo uvodi u životnu spoznaju konkretne Osobe, a nema tendenciju da odvede u apstrakciju. Ono uvodi u molitvu, a ne dovodi do promatranja ideja. Pomoć je za vjerski život, a ne samo pomoć za učenje. MJ

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3