"Marija - 

ona je Utemeljiteljica Instituta!
                                                                                                                                                                                                o. Teodozije

ĐAKOVAČKI KRIZMANICI ZNAKOVITO ZAVRŠILI GODINU MILOSRĐA

ĐAKOVAČKI KRIZMANICI ZNAKOVITO ZAVRŠILI GODINU MILOSRĐA ĐAKOVAČKI KRIZMANICI ZNAKOVITO ZAVRŠILI GODINU MILOSRĐA

ĐAKOVO (TU) - Potaknuta rezultatima mnogih socio-religijskih istraživanja koja pokazuju da mladi u doba adolescencije Crkvu gotovo isključivo doživljavaju kroz njezin društveno-socijalni angažman konkretnom čovjeku, voditeljica krizmanika u đakovačkoj župi Svih svetih, s. Meri Gotovac, odlučila je umjesto tjedne kateheze pozvati krizmanike i njihove roditelje da zadnji dan Godine milosrđa obiđu i daruju siromašne obitelji u župi.

Nakon što je na susretu s roditeljima predstavila bitne karakteristike religioznosti adolescenata, pozvala ih je da zajedno sa svojim mladima pripreme pakete za obitelji u potrebi. Udruženi zajedno, troje do četvero krizmanika pripremilo je paket sa živežnim i higijenskim namirnicama. U subotu 19. studenoga 2016. njih stotinjak s jednim od njihovih roditelja obišli su pedesetak adresa obitelji u potrebi na području župe i predali im svoje pakete.

Akcija milosrđa s krizmanicima i njihovim roditeljima imala je pred sobom dva pastoralna cilja: prvi je da  roditelji sudjelujući u pripravi i podjeli paketa u ovom slučaju budu subjekt kateheze i svjedoci vjere svojim mladima, a drugi cilj je da roditelji i krizmanici svojim djelima milosrđa znakovito obilježe završetak Godine milosrđa u svojoj župi, kazuje s. Meri. Tiskovni ured

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3