"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ĐAKOVAČKI KRIZMANICI ZNAKOVITO ZAVRŠILI GODINU MILOSRĐA

ĐAKOVAČKI KRIZMANICI ZNAKOVITO ZAVRŠILI GODINU MILOSRĐA ĐAKOVAČKI KRIZMANICI ZNAKOVITO ZAVRŠILI GODINU MILOSRĐA

ĐAKOVO (TU) - Potaknuta rezultatima mnogih socio-religijskih istraživanja koja pokazuju da mladi u doba adolescencije Crkvu gotovo isključivo doživljavaju kroz njezin društveno-socijalni angažman konkretnom čovjeku, voditeljica krizmanika u đakovačkoj župi Svih svetih, s. Meri Gotovac, odlučila je umjesto tjedne kateheze pozvati krizmanike i njihove roditelje da zadnji dan Godine milosrđa obiđu i daruju siromašne obitelji u župi.

Nakon što je na susretu s roditeljima predstavila bitne karakteristike religioznosti adolescenata, pozvala ih je da zajedno sa svojim mladima pripreme pakete za obitelji u potrebi. Udruženi zajedno, troje do četvero krizmanika pripremilo je paket sa živežnim i higijenskim namirnicama. U subotu 19. studenoga 2016. njih stotinjak s jednim od njihovih roditelja obišli su pedesetak adresa obitelji u potrebi na području župe i predali im svoje pakete.

Akcija milosrđa s krizmanicima i njihovim roditeljima imala je pred sobom dva pastoralna cilja: prvi je da  roditelji sudjelujući u pripravi i podjeli paketa u ovom slučaju budu subjekt kateheze i svjedoci vjere svojim mladima, a drugi cilj je da roditelji i krizmanici svojim djelima milosrđa znakovito obilježe završetak Godine milosrđa u svojoj župi, kazuje s. Meri. Tiskovni ured

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3