"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“

PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“ PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“ PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“ PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“ PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“ PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“ PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“ PREDSTAVLJANJE KNJIGE „PUTOKAZI SREĆE“

U dvorani Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“  u Osijeku, 28. listopada svečano je predstavljena knjiga Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika. «Prvi dio knjige Uvod u blaženstva jako je dobra građa za voditelje i polaznike biblijskih skupina po župama, za one koji žele osobno produbiti svoje razumijevanje biblijskih tekstova, i svoje vjere, ili su se uključili u neku skupinu za odrasle, kao što je Škola za župne suradnike u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a može poslužiti i svećenicima kao dobra građa za pripremu homilija o blaženstvima», rekao je mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup.

O knjizi su, osim Nadbiskupa, govorili i prof. dr. Ružica Pšihistal, profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku i predsjednica UKI-ja, o. Zdravko Knežević, SJ, voditelj duhovnih vježbi sv. Ignacija u Osijeku i superior Rezidencije DI u Osijeku, kao i prof. dr. Ivan Vajić, glavni urednik knjige i suautor, dok je don Anton Šuljić, svećenik Krčke biskupije i zamjenik ravnatelja Kršćanske sadašnjosti, večernje predstavljanje moderirao i uveličao izvedbom duhovnoga repertoara, pjevanjem i sviranjem na gitari.

Naposljetku, govornicima i slušateljstvu zahvalio je gosp. Ivan Vajić rekavši kako, u odnosu na brojčanu populaciju u gradovima (Zagreb, Split, Karlovac, Varaždin, Zadar), gdje je knjiga predstavljena, u Osijeku zapaža najbrojniju posjećenost. On je posebno pozdravio nazočnu lektoricu knjige, s. Mariju Stelu Filipović, nastavnicu hrvatskoga jezika na Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku. Osječko predstavljanje pozorno su s vjernicima pratili dr. Drago Tukara, kanonik i ravnatelj Vikarijata Osijek, osječki gradonačelnik gosp. Ivica Vrkić, redovnice iz Osijeka, kao i skupina milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova.

(Tekst i fotografije: Nevenka Špoljarić)

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox