"Ne smijemo računati na uspjeh,

moramo vršiti svoju dužnost.
                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DUHOVNE VJEŽBE ZA VJEROUČITELJE

DUHOVNE VJEŽBE ZA VJEROUČITELJE DUHOVNE VJEŽBE ZA VJEROUČITELJE

ĐAKOVO (TU) - Duhovne vježbe za vjeroučitelje Đakovačko-osječke nadbiskupije održane su pod geslom „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv 15,16) od 21. do 23. listopada 2016. u Betaniji, kući Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu. Nadbiskupijski katehetski ured organizirao je duhovne vježbe, a voditeljica je bila s. Marija Pia Tadijanov. Prvoga dana održano je razmatranje na temu „Koga tražite?“. Vjeroučitelji su u tišini razmatrali nad biblijskim tekstom iz Matejeva evanđelja (Mt 11, 25-30) nakon čega je, također u šutnji, uslijedilo klanjanje pred Presvetim.

Subotnji susret započeo je u jutarnjim satima molitvom Časoslova, a tema susreta bila je „Moj život u Božjoj prisutnosti.“ Sudionici su zajednički i osobno razmatrali biblijski tekst iz Ivanova evanđelja (Iv 1,48.) Nakon razmatranja uslijedio je rad po skupinama na temu „Gdje ti je blago ondje ti je i srce“ (Mt 6,21). U popodnevnim satima bila je prigoda za ispovijed, a potom su vjeroučitelji molili krunicu u katedrali te sudjelovali na misi. Pri povratku u Betaniju povukli su se u osobni rad u tišini, a zatim su imali klanjanje pred Presvetim.

U nedjelju, zadnji dan duhovnih vježbi, razmatralo se o temi „Ostanite u mojoj ljubavi“ (Iv 15,10). Nakon zajedničkog i osobnog promišljanja sudionici su iznijeli svoje dojmove o duhovnoj obnovi. Misno slavlje predvodio je vlč. Dario Hrga, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata. Duhovne vježbe završile su druženjem i zajedničkim ručkom. Katarina Mešin

Preuzeto s: www.djos.hr

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3