"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“

ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“ ZAPOČELI MJESEČNI SUSRETI „Mir u Bogu“

U subotu, 24. rujna 2016. u organizaciji Doma duhovne pomoći započeli su mjesečni susreti «Mir u Bogu»  s temom: PRVENSTVO DUHOVNOGA, za sve zainteresirane, napose za  osobe u  odgojno-obrazovnim,  zdravstveno-socijalnim  i sl. službama, tj. za sve koji na bilo koji način pomažu drugima,   s ciljem obnavljanja ljudskih i kršćanskih vrednota.  Okvirna tema 2015/16.g. je: Duhovna dimenzija čovjeka», u kojoj će se obrađivati duhovno-duševno zdravlje čovjeka. Na susretu se okupilo oko 80 sudionika iz Đakova i okolice, no najvećim dijelom iz Vinkovaca.

Susret je započeo molitvom Duhu Svetom uz geste. Zatim je s. Rastislava Ralbovsky obradila predviđenu temu počevši od ljudskog iskustva, što nam je u životu najvažnije i kako učvrstiti prioritete u našoj svagdašnjici. Biblijski izvještaj o ozdravljenju uzetoga pokazao nam je kako je Isusu prvenstveno stalo do ozdravljenja duha, te je stoga najprije uzetome oprostio grijehe, a zatim ga i fizički ozdravio. U radionicama po 4 osobe (analogno četvorici koji su donijeli Isusu uzetoga) sabrali smo goruće potrebe s kojima smo došli na ovaj susret, s ciljem da ih uključimo u euharistijsko klanjanje. U drugom dijelu prikazana je duhovna dimenzija čovjeka i njezina važnost, kao i čimbenici koji pospješuju ili oslabljuju duhovnu stvarnost u čovjeku.

Susret je završio euharistijskim klanjanjem s temom: „Isuse, tebi pripada prvo mjesto“, uz glazbenu pratnju pod vodstvom s. Kristijane Kolić.

U organizaciji susreta sudjelovale su s.Rastislava Ralbovsky sa s.Marijom Klarom Klarić, kao i s.Ružica Mlikota, koja nastavlja dovoditi velik broj zainteresiranih osoba iz Vinkovaca i okolice.

s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox