"S Bogom i za Boga može se Mnogo!"

                                                                                                                                         bl. majka Marija Terezija Scherer

SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU

SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU SUDJELOVANJE U HODU MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU

U drugom zavjetnom hodočašću Marijanski zavjet za Domovinu, koji organiziraju zajednice mladih i braniteljske udruge a održava se od istoka do juga Hrvatske. Put je počeo 12. lipnja a završit će 25. kolovoza. Na relaciji puta od Đakova do Donjih Andrijevaca, 17. lipnja hodočašću su se svojim koracima pridružile neke naše sestre: s. M. Imakulata Konjuh, s. Jelena Kovačević, s. Rafaela Jozić, s. Mirjam Jerković, s. M. Kristijana Kolić, te postulantica Marija Ivanović i kandidatice: Jelena Markotić i Slavica Sajdl. Hod je započeo s euharistijskim slavljem u đakovačkoj katedrali i blagoslovom župnika vlč. Tomislava Ćorluke. Krenuli su k prvoj postaji a to su Stari Perkovci te nastavili kroz Nove Perkovce. Sestre su imale ulogu „duhovnika“ te su uz gitaru i pjesme nastojale oplemeniti ovaj hod, dajući još dublji smisao ovoj žrtvi i molitvi za Domovinu. Radost i ljubav koju su nosili izazvali su ljude mjestâ kroz koja su prolazili da provire kroz svoje prozore ili iziđu na ulice kako bi ih pozdravili i podržali. Prvo zaustavljanje bilo je u crkvi sv. Antuna Pustinjaka i crkvi sv. Ane gdje su sudionici hodočašća u svoje hodočasničke putovnice dobili prve pečate, kao potvrdu sudjelovanja na ovom hvalevrijednom hodu. Dvadeseti kilometar rute toga dana, završio je u Donjim Andrijevcima gdje ih je s radošću dočekao župnik vlč Nikica Mihaljević sa  župljanima. 

Na ruti od Osijeka do Aljmaša sudjelovala je naša s. Franjica Faletar, a na ruti od Vukovara do Vinkovaca hodočastila je i s. Ana Cvitanušić. U nastavku hoda od Donjih Andrijevaca do Slavonskog Broda sudjeluju s. Nikolina Nikolić i s. Franjica Faletar. U nadi da Gospodin otvara kada kucamo, vjerujemo da će i ova žrtva za našu Domovinu biti ugodna pred Njegovim licem. s. K.K.

Facebook likebox