"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“

ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“ ULAZAK U KANDIDATURU U NEDJELJU „DOBROGA PASTIRA“

U nedjelju Dobroga pastira 17. travnja, na misi u Zagrebačkoj Dubravi,  prilikom boravka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Godine milosrđa, Kotorski biskup mons. Ilija Janjić u svojoj homiliji okupljenim vjernicima tumačio je Isusovu tvrdnju kako je žetva velika a radnika malo. Zavapio je: Kada bi svaka biskupija i svaka provincija na današnji dan dobila barem jednog pripravnika za svećeništvo ili redovništvo? Crkva bi bila obogaćena.

To se ostvarilo u zajednici Milosrdnih sestara svetoga Križa u Đakovu. Djevojka Slavica Sajdl iz župe Maradik, u Srijemskoj biskupiji, te nedjelje Dobroga pastira u večernjim satima primljena u kandidaturu zajednice uz svečanu molitvu povečerja koju su pripravile kandidatice i njihova voditeljica s. Kristijana Kolić.

Slavica je naime nakon nekoliko mjeseci boravka u Postulatskoj formativnoj zajednici, gdje je u zajedništvu sa sestrama i kandidaticama, promatrala život i rad sestara samostanu i sama izrazila želju da bude primljena u zajednicu kao kandidatica i prihvatila redovnički život. Pred provincijalnom poglavaricom s. M. Amalijom Kupčerić, provincijalnim savjetnicama i postulatskom zajednicom, Slavica je službeno izrazila svoju želju i molbu da bude primljena u kandidaturu zajednice, kako bi kroz vrijeme kandidature još bolje upoznala svoje zvanje te se tako pripremila za služenje Bogu i bližnjemu. S. M. Amalija je prihvatila molbu kandidatice i obodrila ju riječima da smo kao zajednica uz nju i da ćemo je podržat kako primjerom tako i molitvom, da bi mogla što bolje urasti u naš način života.

Kao zahvalu Bogu zajedno smo zapjevali. „Hvalim Gospodina, ime mu blagoslivljam i slavim Boga svog, moj put je On!“

 s. M. Kristijana K.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox