"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU»

MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU» MJESEČNI SUSRET «MIR U BOGU»

„Poslanje žene“ pod duhovno psihološkim vidom bila je tema zadnjeg susreta ove godine, koji je okupio preko 30 sudionika iz Đakova, Tomašanaca, St. Topolja, Oprisavaca, Nuštra, Vinkovaca, Cerne, Privlake, Županje, Osijeka i Siska.

Nakon uvodne molitve Duhu Svetom s.Rastislava je obradila temu polazeći od biblijske poruke o ulozi žene u borbi protiv zla, što je izraženo već na početku povijesti spasenja: „Neprijateljstvo ja zamećem između tebe (zmije) i žene...“ Budući da je u svladavanju zla odlučno milosrđe, a u jubilarnoj smo godini milosrđa, sestra je prikazala oznake milosrđa kako ih donosi papa Franjo u knjizi: „Božje je ime Milosrđe“. Tu nam je uzor Marija, Majka milosrđa, a snagu ostvarivanja svog poslanja crpimo iz sakramenta pomirenja, koji papa posebno stavlja na srce. To je sudionicima i ovaj puta bilo omogućeno prisustvom svećenika, vlč. Vinka Zec, a sudionice su tu prigodu rado iskoristile u velikom broju. Nakon pauze u kojoj su sudionice posjetile „Betaniju“ i tu se okrijepile, susret je završio klanjanjem pred Presvetim, koje je animirala s. Jacinta Mandura, meditirajući nedjeljno liturgijsko čitanje o Isusovom ukazanju na Tiberijatskom jezeru.

s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox