"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU

USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU USKRSNA MISIJSKA IZLOŽBA U ĐAKOVU

U ozračju Godine milosrđa koja potiče na suosjećanje i ljubav prema drugima, napose slabijima, organizirala je s. Ignacija Ribinski sa župskom misijskom zajednicom koju predvodi,  izložbu na temu „Uskrs i dijete“. Otvorena je u subotu, 19.ožujka 2016. u 19 sati u Misijskom centru župe Svih svetih, na čijem je otvorenju župnik,  vlč. Tomislav Čorluka pozdravio sve prisutne i uputio im prigodnu riječ. Istaknuo je doprinos djece u ostvarenju izložbe te zauzetost članova misijske skupine i samih župljana za siromašnu djecu, napose onu u Beninu. Članovi misijske skupine, naime, velikodušno daruju svoje vrijeme i sposobnosti kako bi toj djeci učinili život ljepšim omogućivši im školovanje i taj način drugačiji pristup životu.

Župnik je na poseban način pozdravio nazočnu s. Jacintu  Petrović, misionarku u Beninu, koja je došla u posjet domovini, a prije 9 godina primila je svoje misijsko poslanje u đakovačkoj prvostolnici. Sestra Jacinta toplo je zahvalila svima za podršku i pomoć.

Gosp. Božena Kelava također je pozdravila sve nazočne u ime Obiteljske skupine, te zahvalila vjeroučiteljicama koje su za ovu prigodu motivirale djecu da izraze svoja razmišljanja na temu Uskrsa te tako posvjedoče svoju vjeru i ljubav prema Isusu Uskrslomu. Svečanost otvorenja izložbe popratile su pjesmom sestre Novakinje Milosrdnih sestara sv. Križa s njihovom odgojiteljicom, s. Valerijom Široki.

Potom se nazočnima obratila s. Ignacija Ribinski, voditeljica i animatorica župne Misijske zajednice, koja je izrazila veliku zahvalnost župnoj zajednici, koja preko misijske skupine već 17 godina pomaže svoje prijatelje u misijama te svojim djelima ljubavi danas školuje oko 400 djece. Također je pozdravila s. Jacintu s kojom već dugo vremena uspješno surađuje. U ime Misijske zajednice i u ime svih suradnika misija zaželjela je svima sretan Uskrs te pozvala da i ovaj puta  kupe nešto od uskrsnih ukrasa koje je priredila Misijska zajednica.

Uskrsna izložba bila prigoda upoznati se s kreativnošću djece koja su svoja razmišljanja o Uskrsu izrazila u likovnom i literarnom obliku a sudjelovala su djeca osnovnih škola i vrtića s područja župe Svih Svetih. s. Finka Tomas

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox