"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“

20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“ 20 GODINA MJESEČNIH SUSRETA „MIR U BOGU“

U organizaciji Doma duhovne pomoći održan je u subotu 20. veljače 2016 redoviti mjesečni susret „Mir u Bogu“. Tom prigodom zahvalili smo Bogu za 20 godina održavanja ovih susreta, koji su započeli 10. veljače 1996. godine u „Betaniji“. I ovaj put okupilo se preko 120 sudionika iz raznih mjesta Slavonije, a najviše iz Vinkovaca i okoline.

Susret je započeo Euharistijskim klanjanjem koje je animirala s. M. Jacinta, a pjevao je zbor mladih „Amadea“ predvođen s. Natanaelom Palić. Nakon toga s. Rastislava prezentacijom je prikazala pregled susreta od samih početaka do danas.

Susreti se organiziraju kao mjesečni susreti duhovnog odmora s motom „Mir u Bogu“ za tzv. „profesionalne pomagače“,  tj. za osobe koje po svojoj profesiji pomažu drugima, kao što je odgoj, zdravstvo, karitativne i socijalne ustanove i sl., ali i za sve zainteresirane. Održavaju se jednom mjesečno, subotom, od 15 do 19 sati. Svake godine obrađuje se susljedno određena tema. Susreti sadržavaju molitveni dio (Euharistijsko klanjanje ili Misu ili Časoslov), zatim tematski dio (predavanje) s radionicama (Bilija, dijameditacija, meditativni ples i sl.) i druženje. Teme su obrađivane pod psihološko-duhovnim vidom s ciljem obnavljanje ljudskih i kršćanskih vrednota. Kroz 20 godina obrađivane su razne teme: Tečaj osobnosti; Duhovna dimenzija čovjeka; Škola komunikacije; Škola vjere; Škola molitve; Škola trpljenja; Euharistija - škola radosti; U školi mira s Kraljicom mira; Međuljudski odnosti u svjetlu Evanđelja; Opraštanje kao proces; Istinski odnosi; Dostojanstvo i poslanje žene. Tijekom ovih 20 godina susreti su se osim u Đakovu održavali i u drugim župama, Dječjim vrtićima i Osnovnim školama, zatim za djelatnike Caritasa, pjevačke zborove, Udruge žena, vjeroučitelje i dr. Sudionici su dolazili iz raznih krajeva slavonske regije, a zadnjih pet godina organizirano u najvećem broju dolaze iz Vinkovaca, pod vodstvom s. Ružice Mlikota. U vođenju i organizaciji ovih susreta od početka su sudjelovale s. Rastislava Ralbovsky  i s. M.Jacinta Mandura, a zadnjih godina i s. Marija Klara Klarić sa svojim volonterima.

Nakon ovog opširnog pregleda, s. Rastislava obradila je temu ovog susreta: „Lom i obnova odnosa između muškarca i žene“ uz prikazivanje dijelova iz filma „Nezapaljiv“. Susret je završio zajedničkom molitvom.

s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox