"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

PROSLAVA DANA ŽIVOTA

PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA PROSLAVA DANA ŽIVOTA

U subotu, 6. veljače 2016. god. u 19 sati, u prostorijama misijskog centra župe Svih svetih upriličena je izložba likovnih i literarnih uradaka djece, pod vodstvom s. Ignacije Ribinski a  župska misijska zajednica ponudila je razne rukotvorine na prodaju s nakanom da se pomogne djeci u misijskim područjima.

Izložbu je otvorio prečasni gospodin Tomislav Ćorluka, župnik. Na otvorenju izložbe bilo je prisutno stotinjak posjetitelja među kojima i sestra misionarka koja djeluje u Beninu - s. Jacinta Petrović, članica družbe Sestara čudotvorne medaljice, koja je prije trinaest godina u đakovačkoj katedrali primila misijsko poslanje. Uručio joj ga je mons. Đuro Gašparović, tadašnji pomoćni biskup đakovačke biskupije, a sada je biskup Srijemske biskupije.

Sestri Jacinti su uručeni darovi misijske zajednice i novac prikupljen od donatora za školovanje djece u Beninu. Ona se srdačno zahvalila na pomoći koju primaju trajno i bez koje, one, sestre, ne bi mogle puno učiniti. Kaže: „Ići u školu, velika je stvar za svako dijete u Beninu“. Đakovačka misijska zajednica, čija je duša i pokretač s. Ignacija, radosna je da uz svu financijsku krizu uspijeva skrbiti za 400 djece u misijama od kojih je 213 u Beninu.

Izložbu se može pogledati i narednih dana kao i Misijski centar. s. M. I.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox