"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“

5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“ 5 GODINA HODOČAŠĆENJA NA DUHOVNU OBNOVU „MIR U BOGU“

Susret duhovnog odmora i obnove „Mir u Bogu”, održan u Đakovu 21. studenog 2015. u organizaciji Doma duhovne pomoći, obilježen je ovaj puta zahvalom Bogu za 5 godina hodočašćenja na duhovnu obnovu pod vodstvom s. Ružice Mlikota iz Vinkovaca. Zahvalili smo Bogu za nju, koja svojom vedrinom i jednostavnošću kroz 5 godina uspijeva privući i dovesti na ovu obnovu autobusom i kolima velik broj uvijek novih sudionika, koji odlaze ispunjeni, zahvalni i radosni. Zahvalili smo Bogu i za vlč. Vinka Zec, koji je vjerno stajao na raspolaganje za ispovjed i razgovor, što je bio velik dar za sudionike. Zahvalili smo Bogu i za voditeljice programa, s. Rastislavu Ralbovsky i s. M. Jacintu Mandura za predavanja i animiranje klanjanja, gdje su sudionice mogle „napuniti svoje baterije” za svagdašnji život. Zahvalile smo Bogu i za onaj neizbježan i važan dio programa, vezan uz druženje i zakusku, gdje su se pod vodstvom s. Marije Klare Klarić, angažirale vrijedne volonterke. Zahvalile smo Bogu i za sve koji su glazbom i pjevanjem doprinijeli da se srce lakše otvori Bogu u molitvi i klanjanju. Ovaj put su to bile novakinje, a inače su dolazili mladi Zbora „Amadea” pod vodstvom s. M. Natanaele Palić.
Nakon čestitki, zahvala i izmjene darova, nekoliko sudionika iznijelo je svoja svjedočanstva o ovim susretima. Uslijedio je zatim program s temom: „Bog povjerava ženi ljudsko biće”. Kao uzor poslužio nam je lik sv. Elizabete o kojoj su uspješan meditativni filmić priredile kandidatice pod vodstvom njihove odgojiteljice, s. Kristijane Kolić. Zatim je s. Rastislava kroz djelo „Presuda mora” od spisateljice Gertrud von le Fort, prikazala lik žene koja je u svojoj najdubljoj biti pozvana na to da daruje život i da ga spašava. Žena u skladu sa svojom naravi, žrtvuje i vlastiti život, da spasi život djeteta, iako je to u ovom slučaju dijete neprijatelja. Tako se u njoj zbiva na mističan način utjelovljenje milosrdnog Boga ljubavi usred mržnje i nasilja. - Ova tema nas je ujedno pripremila za otvaranje jubilarne godine Božjeg milosrđa.
Susret je, kao i obično, okrunjen klanjanjem u kojem smo dopustili da nas Božja ljubav dotakne, izliječi i ojača za životnu zadaću žene, u koju Bog ima toliko povjerenje, da joj povjerava ljudsko biće i time pokazuje koliko je neprocjenjiv njezin poziv i njezino dostojanstvo.
Na susretu je nazočilo oko stotinjak sudionica iz Đakova i okolice, no najveći dio došao je i ovaj puta u organizaciji s. M. Ružice.
s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox