"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE

U kući „Betanija“ u Đakovu održan je tjedan života s kruhom, od 13. do 18. listopada 2015., pod vodstvom s. Ljilje Pehar, franjevke iz Mostara. Providonosna je bila podudarnost sa održavanjem biskupske sinode o obitelji u Rimu, pa je nakana seminara posta bila na poseban način molitva za obitelj.

Tema seminara bila je: „Gledajte u Gospodina i razveselite se!“ Cilj je bio od svagdašnjih problema i teške situacije u svijetu uprti oči u Gospodina u molitvi, euharistijskom danonoćnom klanjanju, u molitvenom čitanju Sv. pisma, u Misi i Ispovijedi, kako bismo došli do duhovne radosti.

Središnji dio seminara sačinjava blagovanje kruha u šutnji, uz glazbu i meditativne poticaje. Kruh je posebno dobar i domaći, a sprema ga s. Marija Klara Klarić. Od ovog kruha približavamo se tajni Euharistijskog kruha u sv. misi i klanjanju. Sve se odvija u ozračju šutnje. To je sredstvo da se u teškoćama i kušnjama života nauči također šutjeti, ali i u pravo vrijeme dobro govoriti.

Na seminaru su sudjelovali muškarci i žene iz Đakova, Širokog Polja, Punitovaca, St. Mikanovaca, Valpova, Osijeka i Sl. Broda. Seminar je bio protočan, tj. davao je priliku da se kroz tjedan dana uključi i do 28 sudionika prema svojim mogućnostima, od čega je cijeli program prošlo 8 sudionika. To se pokazalo i ovaj puta korisnim, je mnogi si ne mogu uzeti tako dugi period, pa imaju prigodu sudjelovati djelomično. A svatko tko i malo sudjeluje, svjedoči o velikoj duhovnoj koristi.

s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox