"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

S RADOŠĆU BITI ŽENA

S RADOŠĆU BITI ŽENA S RADOŠĆU BITI ŽENA S RADOŠĆU BITI ŽENA S RADOŠĆU BITI ŽENA

S tom temom započeli su mjesečni susreti „Mir u Bogu“ u subotu, 26. rujna 2015., u organizaciji Doma duhovne pomoći. Okvirna tema ove školske godine je: DOSTOJANSTVO I POSLANJE ŽENE. Budući da je žena odraz Božje nježnosti i milosrđa, pronalazit ćemo nova nadahnuća za njezino poslanje u povezanosti s jubilarnom godinom milosrđa.   

Prvi susret je započeo meditativnom molitvom Duhu Svetom uz geste, doživljavajući i tijelom kako je On potreban u prepoznavanju osobnog dostojanstva. Slijedilo je predavanje na zadanu temu s naglaskom na riječi sv. Bernarda upućene Bl. Djevici Mariji: „Ako je muškarac pao po ženi, on se i ne diže drugačije nego preko žene.“ To se produbljivalo meditacijom ikone Bogorodice s likom Isusa na grudima u Hostiji, posvješćujući prisutnost Izvora života u nama. U osobnom radu s radnim listom: Tko sam ja kao žena?, sudionice su promatrale sebe kao kćerku, sestru, suprugu i majku na tjelesnom i duhovnom planu. Sve je to našlo odjeka u pismu svetoga pape Ivana Pavla II. ženama.

Nakon uobičajenog druženja uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim u kojem se sve ono što se čulo moglo dublje doživjeti i tako postati izvor snage za svakidašnjicu.  

Susret su vodile s. Rastislava Ralbovsky i s. M. Jacinta Mandura u suradnji sa s. Marijom Klarom Klarić. Sudjelovalo je 20-tak žena iz Đakova i okolice i sestre novakinje Milosrdnih sestara sv.Križa. s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox