"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

PROSLAVA JUBILEJA Bl. S. ULRIKE U PRIŠTINI

pristina13Za blagdan bl. sestre Ulrike Nisch, sestre u Regiji Kosovo su se pripravljale molitvom kroz devet dana. U pripravu su se uključile i djevojke iz konvikta. Tom prigodom Regiju su posjetile i sestre iz provincijalnoga vodstva iz Đakova, s. M. Amalija Kupčerić provincijalna poglavarica i s. Slavoljuba Raguž, provincijalna savjetnica. 
Blagdan s. Ulrike obilježili su i studenti sv. Misom koja je bila u utorak, na dan sv. Antuna, koji se u Prištini osobito obilježava. Crkva je bila prepuna studenata, kojima su se pridružile i djevojke iz konvikta. Na početku euharistijskog slavlja župnik, Don Rrok Gjonlleshaj, pozdravivši goste iz Hrvatske, upoznao je vjernike o svrsi dolaska provincijalnih poglavara u Prištinu i o jubilarnoj godini, tj. 100. obljetnici smrti bl. s. Ulrike. Istaknuo je snažno njezin tihi i s Bogom povezan život, te život žrtve, velike ljubavi i samozataje, koji je veliki izazov i nama danas. Pozvao je mlade da se po po njezinom primjeru potpuno pouzdaju u Boga, koji svoje odabranike vodi putem križa i žrtve, ali ostaje uvijek s njima i jača ih. 
U srijedu, 8. svibnja, na sam dan Blaženice, euharistijsko slavlje je vodio janjevački župnik, Don Mato Palić, u našoj kućnoj kapelici. U svojoj propovijedi, istaknuo je važnost poniznosti i samozataje, koje vode putem svetosti.
Euharistijskom slavlju toga dana pridružile su se i sestre iz obiju zajednica iz Đakovice, te sestre, koje su došle iz Đakova na Mladu misu u Janjevo, te doprinijele ljepoti slavlja toga dana. Nakon sv. Mise, uslijedilo je zajedničko druženje i dijeljenje dekreta budućem vodstvu Regije Kosova: novoj regionalnoj poglavarici, s. Franciski Molnar, s. Linditi Dedaj, zamjenici, i s. Ireni Pitaqi, savjetnici. 
Tom prigodom je s. Amalija Kupčerić, provincijalna poglavarica, zahvalila s. Smilji za nesebično zalaganje kroz devet godina mandata a s. Franciski, jer je prihvatila dužnost vodstva Regije i zaželjela joj Božji blagoslov i uspjeh. 
Također je dosadašnja voditeljica Regije, s. Smilja Micaković zahvalila poglavarima za povjerenje i podršku. Čestitajući novom vodstvu Regije obećala je pomoć i suradnju. U ime sestara Regije zahvalila je s. Smilji za sve učinjeno s. Zoja Komani. Na kraju se obratila nazočnima i nova voditeljica Regije, s. Franciska Molnar, zahvaljujući provincijalnoj poglavarici s. M. Amaliji Kupčerić na povjerenju i zamolila sestre za molitvu i suradnju. s. S. Micaković

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox