"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BOŽIĆNA DOGAĐANJA U STAROM BARU

djecaSBU petak, 21.12.2012., proslavili smo Božić s djecom našega vrtića „TEO“ i pozvali  i one mališane koji su ove godine pošli u školu a pohađali su naš vrtić. Pjevali smo, igrali se, ručali zajedno a na kraju su svi dobili poklon od maloga anđela koji je prolazio da svima javi da je Isusu rođendan. Dan prije, tj. 20.12.2012., djeca su, zajedno s nekoliko majki i sa sestrama pravili u vrtiću kolače, koje je za njih umijesila naša s. Veritas Labaš i koje su, nakon što su ih ispekli, dobili lijepo zapakirane uz ostale božićne radove koje su napravili uz pomoć setara.

 

U subotu, 22.12.2012., u našem samostanu okupilo se dvadesetak starijih osoba da bi skupa slavili svetu Misu uz blagdan Božića. Dva su svećenika ispovijedala tako da su svi iskoristili ovu lijepu priliku za ispovijed a zatim svi išli na pričest. Nakon Mise slijedio je skroman domijenak uz Božićne pjesme. Sestra Irena Pitaqi i s. Teuta  Augustini, zajedno s barskim župnikom, don Simom Ljuljić, izveli su pred gostima Božićni mjuzikl „TKO KUCA SAD“. Svi su bili oduševljeni i ganuti. Zahvalili su se ,ne samo za darove koje smo im spremili, već i za ljubav i brigu koju im ukazujemo. Sretni su što na njih mislimo i što ih toplo dočekujemo u našoj kući. Izrazili su želju da i dalje nastavimo s ovim susretima.


U nedjelju, 23. 12.2012., u Ulcinju je održan božićni susret mladih za sve one koji su sudjelovali u Igri anđela na prošlom susretu. Mladima je don Simo Ljuljić, barski župnik, pročitao tekst iz Svetog pisma o Isusovom rođenju uz slike, a zatim su mladi izveli lijepi Božićni igrokaz. Nakon toga s. Teuta pozvala mlade da otkriju za koga su molili kroz mjesec dana i daju toj osobi svoj poklon. Na ovom susretu bili su pozvani roditelji mladih koji su sudjelovali u igrokazu te svećenici i sestre ove regije. Na kraju se pjevalo i čestitalo uz domaće kolače, koje su mladi sami pravili i donijeli. Izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo što im Crkva poklanja pažnju i angažira ih. Isti igrokaz ponovno su prikazali u crkvi u Svetem Đorđu, 26.12.2012., pred prisutnim župljanima. s. T. 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox