"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SUSRET MLADIH U ŠTOJU

stojKroz ovu godinu vjere, s nakanom da mladi više upoznaju Boga u zajedništvu, Dijecezanska komisija za mlade barske nadbiskupije, organizirala je mjesečne susrete za mlade. 
U subotu, 24. 11. 2012. održan je susret mladih u Štoju (Ulcinj), koji je vodio don Vlash Pali, župnik iz Velipoje (Albanija) i profesor na teološkom fakultetu u Skadru. Tema susreta je bila: „Biblija – blago koje treba upoznati“.
Odlomak iz Biblije na kojem je don Vlash temeljio temu toga susreta, bio je o tri prispodobe o Kraljevstvu, iz Matejeva evanđelja (Mt 13, 44-50). Blago skriveno na njivi, trgovac koji traga za lijepim biserjem i ribar koji baca mrežu da bi ulovio ribu. Don Vlash nam je nekoliko puta naglasio da moramo neprestano tražiti skriveno blago, jer je ljepota života u traženju. Također je rekao da kada smo zajedno onda možemo lakše pronaći blago.
Pedesetak mladih koji su prisustvovali ovom susretu bili su jako zadovoljni i pratili su svaku riječ sa velikim zanimanjem jer im je riječ bila upućena jako živo i kreativno. 
Na kraju su mladi po prvi puta učestvovali u Igri anđela; napisali su svoje ime na papiru i stavili ih u košaricu da bi zatim svatko izvukao jedno ime kako bi se kroz cijelo vrijeme Došašća molili za osobu koju su izvukli. Mladi su bili jako sretni zbog ove igre jer je to bilo nešto novo za njih. U nedjelju prije Božića najavljen je sljedeći susret kada će svi otkriti za koga su se molili i pripravit će mali dar za tu osobu. Neki od njih su se prijavili glumiti u božićnom igrokazu koji će oni pripremiti za taj susret. Zahvaljujemo Bogu za ovaj susret i molimo ga da nam umnoži vjeru i da uvijek budemo u potrazi za neizrecivim blagom a to je Sveto pismo.
s. Elfrida i s.Teuta

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox