"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

NEDJELJA DOBROGA PASTIRA U ŽUPANJI

U nedjelju 26. travnja 2015. u popodnevnim satima uputile su se s. Mirjam Jerković, s. Rafaela Jozić i s. Natanaela Palić zajedno sa kandidaticama Marijom Ivanović, Barbarom Marinović, Jelenom Markotić i Anom Bosančić u Županju u župu sv. Nikole Tavelića. Nakon druženja sa sestrama, s. Mihajlom Musić i s. Vesnom Stojanović bile su u razgledavanju Županje, a potom ih je župnik preč. Marko Peulić ugostio. Prije sv. mise s. Rafaela je kratko predstavila Družbu Milosrdnih sestara sv. Križa, a umjesto homilije su župljani mogli poslušati svjedočanstvo kandidatice Marije i s. Mirjam. Druženje sa mladima iz župe je nastavljeno nakon Euharistijskog slavlja u župnoj dvorani gdje su mladi mogli izbliza upoznati kandidatice i sestre.

Nedjelji Dobroga Pastira prethodila je u Đakovu trodnevna priprema na kojoj su sudjelovale kandidatice, postulantice i sestre, zajedno s bogoslovima i odgojiteljima iz Bogoslovnog sjemeništa.

U četvrtak, prvoga dana trodnevnice, u župi Dobroga Pastira na misnom slavlju koje su animirali bogoslovi zajedno sa svojim odgojiteljima o svom pozivu svjedočila je postulantica Kristina Lovreković. Nakon sv. mise nastavljeno je druženje u župnoj dvorani.

Drugi dan trodnevnice, u petak, upriličena je molitva Večernje i euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova.
Priprema za Nedjelju Dobroga Pastira završila je večernjom sv. misom u katedrali.

Na samu Nedjelju Dobroga Pastira u katedrali na jutranjim sv. misama o svom pozivu je govorila kandidatica Barbara Marinović.
Kandidatice

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox