"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

SVJEDOČANSTVO U DONJEM MIHOLJCU

Na poziv župnika župe sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu, vlč. Josipa Antolovića i sestara koje djeluju u ovoj župi, na treću vazmenu nedjelju, župu su, u okviru Godine posvećenog života, posjetile kandidatice i postulantice sestara sv. Križa iz Đakova, predvođene njihovom odgojiteljicom s. M. Kristijanom Kolić. Pridružila im se i s. Josipa Čibarić. Cilj je susreta bio mladima kao i obiteljima posvjedočiti uzvišenost redovničkog poziva i radost u predanju i vjernosti Gospodinu. To su na poseban način učinile postulantice Helena Košćak i Monika Ljevar kad su iza pričesti progovorile o svom zvanju i dolasku u samostan. Sestra M. Kristijana Kolić je na samom početku kratko predstavila Družbu milosrdnih sestara sv. Križa kao i djelovanje sestara u Donjem Miholjcu. Kandidatice, postulantice i sestre su zauzeto sudjelovale u euharistijskom slavlju te pjesmom i svojom prisutnošću doprinijele radosti župne zajednice i potaknule mlade na razmišljanje. Pozvale su ih da se bez straha odazovu, ukoliko ih Bog zove na ovakav način života.
Misno slavlje predvodio je vlč. Vlado Mikrut, umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, jer je toga dana Župnik s grupom svojih župljana sudjelovao na Drugom nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji u Gospinu svetištu na Trsatu.
Vlč. Mikrut je pohvalio vrijednost i duhovnu snagu župe u Donjem Miholjcu, u kojoj sestre sv. Križa djeluju već više od 100 godina. Izrazio je i svoje zadovoljstvo što je on više od 40 godina svoje svećeničke službe uživao blagodati suradnje sa sestara u župama Ivankovo i Bošnjaci. Naglasio je i to da Bogu posvećene osobe nisu samo svećenici i redovnici nego i laici, kao na primjer Franjevački svjetovi red, kome i sam pripada od mlađih dana. Istaknuo je i važnu povezanost između obitelji i redovničkih zajednica, jer sve počinje u obitelji i zato nije slučajnost da se ovaj susret u župi događa istovremeno s okupljanjem hrvatskih katoličkih obitelji u Rijeci na Trsatu. Obitelj i duhovni poziv čvrsto su povezani. Jer „ako valja obitelj, bit će i duhovnih zvanja i svih drugih zvanja i blagostanja“, zaključio je vlč. Mikrut u svom nagovoru.
Slavlje je, nakon sv. mise, nastavljeno razgovorom sa župljanima te zajedništvom sa sestrama kod stola i druženjem u prirodi.
Postulantice

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox