"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

RADOST ZAJEDNIŠTVA U VUKOVARU

Na treću korizmenu nedjelju, 8. ožujka 2015. god., u župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru na sv. misama sudjelovale su kandidatice Darija Novoselić, Barbara Marinović, Marija Ivanović i Jelena Markotić te postulantica Josipa Jakić. S njima je bila i njihova odgojiteljica s. M. Kristijana Kolić i sestre s. Josipa Čibarić i s. Mirjam Jerković.
U jutarnjim satima prisustvovale su na sv. misi s djecom gdje ih je pozdravio župnik fra Ivica Jagodić. Na početku sv. mise s. M. Kristijana je prikazala kratku prezentaciju o tijeku formacije i životu u samostanu, spomenuvši i naše utemeljitelje i blaženice. Nakon popričesne molitve uslijedilo je svjedočanstvo kandidatice Barbare i s. Mirjam. Svojim sviranjem i pjevanjem su također uveličale misno slavlje.
Osim misnog slavlja na kojem su prisustvovale, dan je bio zaista bogat. Nakon zajedničkog ručka s franjevcima posjetile su zajedno sa s. Dorotejom Krešić spomen dom Ovčaru gdje su se kratko pomolile za sve poginule. Nakon posjeta spomen domu pridružile su se i inicijativi 40 dana za život ispred Vukovarske bolnice.
Unatoč vrlo hladnom danu toplinu su doživjele u zajedništvu sa sestrama iz Vukovara koje su ih srdačno ugostile.
Kao na jutarnjoj i na večernjoj sv. misi su sudjelovale svojom pjesmom i svjedočanstvom. Nakon sv. mise nastavljeno je druženje s mladima u pastoralnom centru gdje su mladi imali prilike svojim pitanjima izbližega upoznati samostanski život.
Kandidatice

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox