"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

HOD FRAME 2014. – OSIJEK JUG 2 – NAŠICE – ASIZ

„GOSPODINE, ŠTO HOĆEŠ DA UČINIM?“

Na ovogodišnjem Hodu Franjevačke mladeži, koji je trajao od 25. srpnja do 5. kolovoza, sudjelovalo je šesdesetak mladih Osiječkog područnog bratstva Frame uz vodstvo područnog duhovnog asistenta fra Roberta Ćibarića i vlč. Danijela Tigandžina. Na hodu su sudjelovale i naše sestre: s.Emanuela Kvesić, s.Branimira Bedeničić, s.Doroteja Krešić, s. Samuela Župarić, s. Viktorija Šimić, s. M.Kristijana Kolić, i postulantice Josipa Jakić, Kristina Lovreković, Monika Ljevar, Helena Koščak i Sonja Kaurin.
Hod Franjevačke mladeži započeo je misnim slavljem u župi Svete Obitelji, Osijek, Jug 2, a nastavio se kroz mjesta Petrijevci, Belišće, Marijanci, Magadenovac, Đurđenovac, sa završetkom u Našicama. Nakon prohodanik devedesetak kilometara mladi su radosno ušli u Našice gdje su na glavnom trgu pjesmom i plesom posvjedočili radost Evanđelja.
Hod bi započinjao u ranim jutarnjim satima, a na odredište bi stigli u vrijeme ručka, gdje su nas župnik i župljni srdačno primili. Zatim je uslijedilo vrijeme za odmor i osvježenje. U poslijepodnevnim satima održani su nagovori braće franjevaca koji su za tu priliku dolazili u pojedina odredišta. Nakon nagovora redovito je bio rad po skupinama, sveta misa te plenum, gdje su skupine framaša prezentirali svoj rad toga popodneva kroz izvješća, svjedočanstva, scenske prikaze i pjesme.
U ranim jutarnjim satima 2. kolovoza stigli smo u Asiz. Posjetili smo bazilku sv. Franje, baziliku sv. Klare, crkvu sv. Damjana, crkvu sv. Rufina, rodnu kuću sv. Franje... Sa mladima iz cjelog svijeta primili smo potpuni oprost u Porcijunkuli na blagdan Gospe od Anđela. Sljedećih dana posjetili smo Spolleto, grob sv. Rite u Cascii te Greccio gdje je sv.Franjo napravio prve žive jaslice. Ondje smo imali božićnu misu sa framašima iz Bosne Srebrene. Posljednjega dana našeg boravka u Italiji zaputili smo se na brdo La Verna gdje je sv.Franjo zadobio svete rane i volio boraviti u osami. Nakon ručka, prepuni dojmova i zahvalni Bogu i svima koji su nam omogućili ovo putovanje, uputili smo se svojim kućama.

Postulantice

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox