"Molitva, tj. susret s Bogom,

ljudima je tako potrebna kao disanje."

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ULAZAK U POSTULAT

Uoči blagdana naše Majke Terezije, 15. lipnja, pet naših kandidatica započelo je vrijeme postulata. Za taj korak pripremale su se trodnevnim duhovnim vježbama koje je vodila naša sestra Rastislava Ralbovsky.
Obred ulaska bio je povezan s molitvom srednjega časa, kojega su kandidatice same pripremile i oblikovale. U prisutnosti provincijalnoga vodstva i postulatske zajednice, zamolile su da budu primljene u Postulat kako bi svoje zvanje u našoj Družbi dublje upoznale i u njemu rasle, pripremajući se za svoj budući apostolat. U cjelokupnoj pripravi nadahnjivale su se riječima naše Majke M.Terezije: Za fine poslove ima drugih ljudi. Tamo nisu potrebne sestre sv. Križa. Nešto od toga mogle su upravo konkretno iskusiti pomažući postradalima od poplave, koje su zajedno sa sestrama pohađale noseći im potrebnu hranu i odjeću i hrabreći ih.
Sestra M. Amalija, provincijalna poglavarica, prihvatila je u ime provincijalnoga vodstva, molbu kandidatica da započnu postulat i zaželjela da darovano vrijeme prožive u otvorenosti Duhu Svetomu kako bi doista „rasle u mudrosti i milosti“. Postulantice su primile medaljice kao znak početka novoga koraka formacije, a grb naše Družbe, koji je na njima otisnut, podsjećat će ih na trajnu Marijinu zaštitu, na onu koja je „utemeljiteljica Instituta“, kako je Otac Teodozije zanosno govorio. (G. HUBER, Otac Teodozije Florentini, 93). Ta svijest i odanost prema Mariji, Isusovoj Majci, koja je bila živo prisutna od samih početaka naše Družbe, neka bude nadahnuće našim novim postulanticama, kojima od srca čestitamo prateći ih svojom molitvom!

 

Josipa p

Josipa Jakić, iz Jaruga, župa Sikirevci, 19 godina,
završila Prirodoslovnu – matematičku gimnaziju i
2 razreda Srednje glazbene škole

Kristina p

Kristina Lovreković, iz Novog Sela, Požega, 21 godina
završila Ekonomsku školu

Helena p

Helena Košćak, iz Koprivnice, 36 godina, 
završila Filozofski fakultet - germanistika i hungarologija

Sonja p

Sonja Kaurin iz Bjelovara, 19 godina,
završila Srednju ekonomsku i birotehničku školu

 

Monika p

Monika Ljevar iz Gaja, općina Lipik, 19 godina,
završila Poljoprivredno-prehrambenu školu

Facebook likebox