"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

JUNIORSKI SUSRET NA VRHOVCU

Jesenski susret sestara juniorki održan je od 21. do 23. 11. 2014. na Vrhovcu u Zagrebu. Predvođene s. Finkom Tomas, voditeljicom juniorki, skupilo se osam naših sestara juniorki iz različitih zajednica: s. Luca Dabić, s. M. Pia Tadijanov, s. Mirjam Jerković, s. Vesna Stojanović, s. Gita Klobučar, s. Dijana Lončarek, s. Elfrida Abazi i s. Marta Kovačić.  
Tema susreta, kao uvod u Godinu posvećenog života koja će biti otvorena na prvu nedjelju došašća ove godine, bila je: Posvećeni život, dar i poslanje. Kao poticaj i nadahnuće za to sestre su razmišljale nad riječima pape Franje upućene redovnicima u različitim prigodama. Posvećene osobe pozvane su biti 'sanjari' koji se usuđuju živjeti Evanđelje kako ga je Krist navijestio. Treba iznova početi otkrivati ljepotu Božje prisutnosti u svakodnevnim susretima jedinih s drugima.
Susret je protekao u ugodnom i lijepom ozračju. Sestre su imale priliku izmijeniti svoja iskustva te se obogaćene vratiti svojim zajednicama.
Sam završetak susreta protekao je u slavljeničkom duhu. Sestre su se na objedu pridružile zajednici sestara u Marijinom domu i ondje zajednički proslavili imendan s. Marinke.
Time je susretzavršio a s. Luca i s. M. Pia ostale su još nekoliko dana pripremati se za doživotne zavjete koje će položiti u svibnju iduće godine.
s. Marta

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox