"Potrebne su mi sestre
koje razumiju Križ.

                                                                                                                                                                                                o. Teodozije

JUNIORSKI SUSRET NA VRHOVCU

Jesenski susret sestara juniorki održan je od 21. do 23. 11. 2014. na Vrhovcu u Zagrebu. Predvođene s. Finkom Tomas, voditeljicom juniorki, skupilo se osam naših sestara juniorki iz različitih zajednica: s. Luca Dabić, s. M. Pia Tadijanov, s. Mirjam Jerković, s. Vesna Stojanović, s. Gita Klobučar, s. Dijana Lončarek, s. Elfrida Abazi i s. Marta Kovačić.  
Tema susreta, kao uvod u Godinu posvećenog života koja će biti otvorena na prvu nedjelju došašća ove godine, bila je: Posvećeni život, dar i poslanje. Kao poticaj i nadahnuće za to sestre su razmišljale nad riječima pape Franje upućene redovnicima u različitim prigodama. Posvećene osobe pozvane su biti 'sanjari' koji se usuđuju živjeti Evanđelje kako ga je Krist navijestio. Treba iznova početi otkrivati ljepotu Božje prisutnosti u svakodnevnim susretima jedinih s drugima.
Susret je protekao u ugodnom i lijepom ozračju. Sestre su imale priliku izmijeniti svoja iskustva te se obogaćene vratiti svojim zajednicama.
Sam završetak susreta protekao je u slavljeničkom duhu. Sestre su se na objedu pridružile zajednici sestara u Marijinom domu i ondje zajednički proslavili imendan s. Marinke.
Time je susretzavršio a s. Luca i s. M. Pia ostale su još nekoliko dana pripremati se za doživotne zavjete koje će položiti u svibnju iduće godine.
s. Marta

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3