"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

JUNIORSKI SUSRET U ĐAKOVU

Pod geslom Vjera – temelj moga posvećenog života okupile smo se na zimski juniorski susret koji se održao od 13.- 15. 12. 2013. u Đakovu. Susret je započeo u petak, 13. 12. zajedničkom večerom, te uvodnim izlaganjem i razmišljanjem o temi vjere u našem konkretnom životu.
Drugi dan susreta bio je malo drugačiji nego obično. Predvođene s. Finkom Tomas, voditeljicom juniorata, nas četiri juniorke: s. Luca, s. M. Pia, s. Dijana i s. Marta, išle smo u Nijemce. Ondje smo imale priliku još više produbiti temu našeg susreta i to tako što nam je vlč. Miro Tomas, župnik u Nijemcima, progovorio o mogućim putovima i stranputicama u vjeri. Vlč. Miro ima puno pastoralnog iskustva na ovom području, tako da nam je govorio zaista životno i na jednostavan način. U poslijepodnevnim satima imale smo priliku vidjeti novi pastoralni centar i muzej u Nijemcima, kao i njihovu crkvu. Subotnji program zaključili smo sv. misom u katedrali u Đakovu te kratkim osvrtom na protekli dan.
Zadnji dan juniorskog susreta započele smo sv. misom, a provele razmišljajući o novoj pobudnici pape Franje Evangelii Gaudium.
Susret je završio ručkom u radosnom ozračju zajedništva sestara iz provincijalne kuće i nas sestara juniorki.
Ovi susreti su za nas juniorke male oaze i izvor novih snaga i osvježenja na svakodnevnom putu nasljedovanja Krista u zajednicama u kojima živimo kao i na različitim službama koje obavljamo.
s. Marta Kovačić

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox