"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DUHOVNA OBNOVA ZA SREDNJOŠKOLCE

srednjoskolci212U Domu mladih Betanija u Đakovu, od 30. studenog do 2. prosinca, održana je duhovna obnova za srednjoškolce. Sudjelovalo je 22 mladih iz Stirzivojne, Valpova, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Vođinaca, Mikanovaca i Jaruga.
U petak navečer mladi su imali priliku razmišljati o sebi i o svojoj vjeri kroz predavanje koje je imala s. Gabrijela Damjanović govoreći o ljepoti katoličke vjere. Kroz radionice ta ista iskustva dijelili su mladi međusobno uviđajući da na putu vjere nisu sami. Večernji program završio je s klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.
U subotu do podne, s. Krista Mijatović upoznala je mlade s gorljivošću za vjeru kod sv. Pavla. Nakon predavanja mladi su imali vrijeme razmišljanja u šutnji, a zatim su svoja razmišljanja produbljivala u radu po skupinama koja su urodila diskusijom o posebnosti katoličke vjere pred današnjim izazovima novih religioznih pokreta s kojima se mladi svakodnevno susreću.
Poslijepodnevni program je bio obilježen promišljanjem o sakramentu pomirenja koje je vodila s. Marta Kovačić, nakon čega su mladi imali priliku za ispovijed. Pohod đakovačkoj katedrali, gdje su slavili i euharistiju, bio je od posebnog značenja, a večernje sate sudionici duhovne obnove proveli su uz igru i svjedočenje o vjeri mladih iz Frame Đakovo.
Tumačenje sakramenta euharistije obilježio je nedjeljno dopodne, dok je samo slavlje euharistije, koje je predvodio vlč Krešimir Bulat, okrunilo završetak duhovne obnove. 


 

DUHOVNA OBNOVA ZA OSMAŠICE

betanijaosmasiceU Domu mladih Betanija u Đakovu od 9. do 11. studenoga održana je duhovna obnova za djevojke osmih razreda. Program su vodile s. Gabrijela Damjanović i s. Marta Kovačić, a sudjelovale su djevojke iz Gundinaca, Babine Grede, Ivankova, Županje, Sibinja, Slavonskog Broda i Đakova. S. Marta djevojke je, nakon upoznavanja, uvela u radionice te im nastojala posvijestiti vrijednost vjere u kojoj su ih odgajali i poučavali njihovi najbliži. 
Središnje predavanje duhovne obnove na temu „Čežnja za Bogom prema Katekizmu Katoličke Crkve“ u subotu je održala s. Gabrijela. Potom su uslijedile radionice o biblijskim likovima kao uzorima vjere – Noi, Abrahamu, Mojsiju, Mariji, Josipu, rimskom satniku i Petru. Djevojke su imale priliku bolje upoznati Družbu Milosrdnih sestara sv. Križa te posjetiti samostan, a potom su sudjelovale u pokorničkom bogoslužu i imale priliku za ispovijed. Uslijedila je misa u katedrali, a večernji program animirali su mladi Frame Đakovo. Framaši su sudionicama duhovne obnove prvo posvjedočili vlastiti angažman u Crkvi, a potom su vodili društvene igre.

Nedjeljno jutro, nakon molitve, bilo je obilježeno sakramentom euharistije. S. Gabrijela djevojkama je protumačila dijelove mise, smisao liturgijskih gesta te pozvala mlade na duhovnu pripremu za susret sa živim Bogom. Misno slavlje predvodio je vlč. Krešimir Bulat pozivajući ih da daruju Bogu sve što imaju u svome srcu i ne boje se predati mu svoj život. Mislav Živković

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox