"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA

U subotu 21.12. 2013.otvorena je prva božićna izložba u Misijskom centru đakovačko-osječke nadbiskupije. Otvorio ju je i kratko o njoj progovorio prečasni gospodin Tomislav Ćorluka, đakovački župnik župe Svih Svetih.

Učenici osnovnih škola Vladimir Nazor i  Ivan Goran Kovačić upotpunili su svojim recitacijama otvorenje izložbe, a Pjevači betlehemske zvijezde izveli su svoj kratki program.

Na kraju je s. Ignacija, povjerenica župnih misijskih skupina, pozdravila nazočne i zahvalila im za ustrajno pomaganje misija i misionara. Iznijela je podatke školovanja djece i bogoslova: "Vašim darom, dragi prijatelji misija, 300 djece ide u školu, imaju odjeću, hranu i plaćenu školarinu, a 30 bogoslova pohađa teološki studij. Petorica njih su već svećenici, zahvaljujući  opet vama."

Tada su prisutni zapljeskali, na što je s. Ignacija rekla: "Ja bih vama trebala pljeskati, jer to je vaše djelo!" Potom su nazočni mogli kupiti nešto od napravljenih predmeta ili karti i tako opet dati svoj doprinos za najsiromašnije. Izložba je ostala otvorena i bit će tokom cijele godine jer misijski ured odnedavno dobio svoje stalno mjesto. s.I.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox