"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

RADIONICA SV. JOSIPA

TERAPIJSKA "RADIONICA SV. JOSIPA"

RSJ-nadbiskup2

Radionica okuplja osobe s posebnim potrebama, njihove roditelje i prijatelje-volontere. Susreti su svake srijede u 15 sati a sadrže molitvu, rad i druženje. Organiziraju se slavlja (Božić, Uskrs, sv. Nikola, imendani, rođendani), hodočašća, izleti...

U duhu Evanđelja terapijska Radionica sv. Josipa stavlja u središte Isusove miljenike, one s kojima se On rado poistovjećuje: „Meni ste učinili, što ste učinili jednome od ove moje najmanje braće“. Tu se okupljaju djeca s poteškoćama u razvoju, osobe s mentalnim i psihičkim problemima, njihovi roditelji i prijatelji kao volonteri koji žele svoje vrijeme, sposobnosti i ljubav darovati članovima Radionice.

molitva1

rad1

U Radionici

se moli, 

 

radi  i slavi.       

slavlje1           

U Radionici svatko otkriva da je važani da nešto može, čak i oni s najtežim hendikepom.

Tu se izrađuju privlačni oblici nabožnih predmeta, prigodne čestitke i drugo, gdje može doći do izražaja stvaralaštvo i maštovitost. Važno je da svatko sudjeluje i doživljava da je vrijedan.

Glavno obilježje radionice je ugodna obiteljska klima, gdje se kroz molitvu, rad i druženje radi na stvaranju dobrih međusobnih odnosa, na stjecanju radnih navika i gdje se stvara privlačno mjesto koje izvlači pojedince iz usamljenosti, izoliranosti i zatvorenosti.

                       I MI MOŽEMO RADITI I STVARATI!
Mnoge osobe koji imaju poteškoće u životu, zatvaraju se u sebe jer doživljavaju da ih nitko ne razumije. Postoje također osobe koje zbog određenog hendikepa ne uspijevaju uključiti se u normalni tok života. "Radionica sv. Josipa" ima za cilj spomenutim osobama pružiti mogućnost uključivanja u radnu terapiju.  Pronalazimo načine raznih zaposlenja uz vedru i smirenu atmosferu.

Preko prodajnih akcija izrađenih rukotvorina pribavljaju se financijska sredstva kojima se pomaže najpotrebnijima među njima, upriličuju se izleti i hodočašća, naročito u Međugorje, nabavlja se materijal za rad, financira se uzdržavanje auta, koji služi za njihove potrebe i drugo. 

Glavni nam je cilj biti glas - i to djelotvoran - u ime onih koji se sami ne mogu boriti za svoje ljudsko dostojanstvo i svoja prava. No zalažući se za njih, sami bivamo obogaćeni, jer takve osobe pružaju jako mnogo nepatvorene radosti i ljubavi. Zato rad s osobama s invaliditetom, koji je u Domu duhovne pomoći započeo još 1997. godine, ostaje i dalje bitnim zadatkom.

IMA NAS MNOGO SURADNIKA, PRIJATELJA, VOLONTERA...

POGLEDAJTE ŠTO RADIMO!

PRODAJNE IZLOŽBE

D O G A Đ A NJ A

HODOČASTILI SMO OPET MAJCI M. TEREZIJI - 16.V.2013.

MI SMO NJEZINI MILJENICI!

PROSLAVILI SMO USKRS 2013

VELIKA RADOST - NADBISKUP MEĐU NAMA!

U povodu kanonske vizitacije župe, nadbiskup, dr. Marin Srakić, pohodio je našu Radionicu sv. Josipa u četvrtak, 14. veljače 2013.g. Bila je to za nas velika radost i ohrabrenje!


POSJETILI SMO BOLESNE SESTRE U SAMOSTANU, 11.II.2013.

SVIJEĆNICU SLAVIMO KAO NAŠ BLAGDAN


BOŽIĆNI POSJET DNEVNOM BORAVKU CENTRA AMADEA 2012

Članovi naše terapijske Radionice sv. Josipa razveselili su korisnike Dnevnog boravka za starije i osamljene u Centru Amadea svojim posjetom. U odorama anđela i pastira, s darovima u rukama bilo je obostrano veselje! Zajednička igra, kava, druženje - to ostaje nezaboravno!

BOŽIĆNI SUSRET ZA OSOBE S INVALIDITETOM 2012

PROSLAVILI SMO SV. NIKOLU

Svake godine nas ugodno iznenadi sv. Nikola. Bogati program, darovi, druženje i veselje - to je ono što volimo!


MI ZNAMO I GLUMITI

Umijeće glume pokazali smo izvedbom biblijske predstave: „ Svadba u Kani“ koja se održala u srijedu 3.listopada 2012. u Centru „ Amadea“, povodom druge godišnjice otvaranja Centra s dnevnim boravkom za starije i osamljene osobe.

Publiku smo osvojili svojom jednostavnošću i spontanošću, a povrh svega veseljem kroz glazbu i ples. Bez obzira što se radilo o glumi, mi nismo morali glumiti veselje jer jednostavno takvi jesmo, a to su prepoznali i naši gosti koji su nakon predstave s nama zaplesali slavonsko kolo.

HODOČASTILI SMO U MEĐUGORJE, 27-30.X. 2012.

Radionica sv. Josipa, koja djeluje u sklopu Doma duhovne pomoći sestara sv. Križa, išla je i ove godine na zahvalno hodočašće u Međugorje. Radionica, naime, ide na ovo hodočašće, već 11 godina, kako bi se zahvalili Majci Mariji za sva dobročinstva i  iskazanu ljubav.

IZLET NA PLEHAN, 5.V.2012.

Zajednička putovanja su nešto što nas najviše veseli i spaja . Izlet u Plehan, u franjevački samostan,  je jedno od takvih koje ćemo s radošću pamtiti po lijepim trenucima provedenim u molitvi, pjesmi i igrama. Od srca hvala domaćinima koji su nas lijepo ugostili i počastili te nas tako obogatili još jednom lijepom uspomenom.

HODOČASTILI SMO MAJCI TEREZIJI SCHERER 16.V.2012.

RADOSNO SMO PROSLAVILI USKRS 2012

Facebook likebox