"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

II MEĐUNARODNI SUSRET OSOBA S INVALIDITETOM U MEĐUGORJU, 20.-22. rujna 2013.

Osmijeh, radost, molitva i duhovna obnova, sve na jednom mjestu na četiri divna dana u Međugorju. To je doživjela naša terapijska Radionica sv. Josipa iz Đakova, zajedno s oko 480 osoba s invaliditetom iz raznih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Okupljali smo se u Majčinom selu, gdje su nas volonteri, voditelji i ostali sudionici iz drugih gradova i regija primali s velikom radošću i s puno topline. U dvorani sv. Josipa imali smo organizirane radionice, plesove, pjesme, molitve, svete Mise i klanjanja. Dok smo se mi zabavljali u dvorani, roditelji su imali priliku slušati divne riječi poticaja i utjehe od propovjednika.

U subotu ujutro bili smo odvažni i hrabri pa se uz razmatranje, molitvu krunice i pjesmu odlučismo popeti na Podbrdo kako bi pozdravili našu Nebesku majku Mariju. Suze radosnice, mnoge molitve i zahvalnice izrečene su kroz sva četiri dana u Međugorju.

Upoznati toliko divnih i pozitivnih ljudi, ostvariti tolika nova prijateljstva, doživjeti milosti, odmoriti se psihički i fizički bile su riječi izrečene od mnogih ljudi koji su na povratku kući svjedočili u autobusu. Svaki idući susret već sada s nestrpljenjem očekujemo i radujemo se što nas je Gospa sabrala u jednu veliku obitelj punu sućuti i brižnosti.

Gospo hvala ti i volimo te!

(Nikolina Barić)

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox