"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

Hodočašće osoba s invaliditetom Majci M. Tereziji, 16.V.2013.

16-V-13-naslovnaU jubilarnoj 125. godini smrti suutemeljiteljice Majke M. Terezije Scherer i ove su godine 16. svibnja hodočastili u samostansku crkvu u Đakovu Božji miljenici: osobe s posebnim potrebama, njihovi roditelji i prijatelji. Ne treba naglašavati kako su oni Majci M.Tereziji bili posebno na srcu u njezinom apostolskom zauzimanju za potrebne i nevoljne, i da se ona i sada posebno za njih zauzima svojim zagovorom.

Na hodočašću je s posebnom radošću sudjelovala zajednica Vjere i Svjetla iz Đakova, jer ona nosi ime „Tratinčice Majke M. Terezije“. Sudjelovali su i gosti iz drugih zajednica i Udruga, a najbrojniji su bili iz Ivankova, Semeljaca i Vinkovaca.

Euharistijsko slavlje u 17,30 sati predvodio je vlč. Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za osobe s invaliditetom. Bogoslovi i studenti teologije pobrinuli su se za radosno i živo sudjelovanje u ulaznoj i prikaznoj procesiji, čitanjima i molbenici. Pjesme su bile popraćene pokretima, jer se osobe s invaliditetom na taj način mogu djelotvornije uključiti u sveto događanje.

Nakon Misnog slavlja nastavljeno je drugo slavlje – radosno druženje u dvorani Florentini uz obilan domjenak u kojem je na poseban način sudjelovala terapijska Radionica sv. Josipa Doma duhovne pomoći, kao i brojni dobrotvori. Druženje je pratila pjesma i ples uz drage zvuke harmonike i tamburica.
s.R.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox