"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BOŽIĆNI SUSRET 2012 - OBILJEŽENO 15.G. RADA S OSOBAMA S INVALIDITETOM

NINA-ZVIJEZDA

Božićni susreti za osobe s invaliditetom koje organizira Dom duhovne pomoći sestara sv. Križa postali su draga tradicija za takve osobe. Ove godine obilježena je 15 godišnjica tog rada na susretu koji je održan u Đakovu, u subotu 22. prosinca 2012. Susret je bio vrlo radostan i šarolik. Osim djece s poteškoćama u razvoju, njihovih roditelja i prijatelja, susret je okupio i svećenike, redovnice i redovničke pripravnice, bogoslove i studente teologije, kao i sudionike mjesečnih susreta „Mir u Bogu“. Prisutno je bilo preko 150 sudionika iz Đakova, Kuševca, Semeljaca, St. Mikanovaca i drugih mjesta, sve do Ivankova.


Susret je započeo Euharistijskim slavljem koji je predslavio nadbiskupijski povjerenik za osobe s invaliditetom, vlč. Alojz Kovaček, u koncelebraciji s domaćim župnikom, vlč. Tomislavom Ćorluka, prof. Stjepanom Radić i kapelanom Josipom Levaković, koji je i duhovnik zajednice Vjera i Svjetlo u Đakovu, uz asistenciju bogoslova. Za vrijeme sv. Mise svirao je zbor mladih Amadea.

Nakon Mise slijedila je LCD projekcija o 15 godišnjem radu Doma duhovne pomoći s osobama s invaliditetom, koju je pripremio Matija Akšamović, dipl. teolog. Zatim je uslijedila mala božićna priredba, koju je pripremila s. Marija Klara Klarić. Priredba je svoj dojmljiv vrhunac doživjela dramatizacijom pjesme „Ustajte pastiri“, u kojoj su sudjelovala sva prisutna djeca, obučena u prikladne kostime. Na njihovim je licima sjala radost koja se ne da opisati, a koja je do suza ganula sve prisutne.

Nakon toga slijedilo je slavlje uz obilan domjenak u kojem su sudjelovali mnogi dobročinitelji U znak zahvale podijeljene su dobročiniteljima rukotvorine koje izrađuju invalidne osobe u terapijskoj Radionici sv. Josipa. Kao i svake godine, studenti teologije donijeli svoj prilog u novcu, što su ga skupili u već tradicionalnoj prodajnoj akciji u korist Zajednice „Vjera i Svjetlo“ u Đakovu. Djeca su se posebno obradovala pripremljenim poklonima, koje su dijelili anđelčići, a ne stari djed božićnjak! Susret je svojim sviranjem obogatio tamburaški sastav KUD-a iz Đ. Satnice. Uz njihovu svirku razvilo se veselo druženje uz pjesmu i tradicionalna slavonska kola.

s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox