"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M.TEREZIJI 2012

naslovna16


16. svibnja 2012. osobe s invaliditetom, njihovi roditelji i prijatelji iz slavonske regije i ove su godine hodočastili bl. Majci M. Tereziji Scherer u samostansku crkvu u Đakovo. Tu se posebno istakla Zajednica Vjere i Svjetla iz Đakova „Tratinčice Majke Terezije“. Nazvali su se tako zbog toga što su izabrali za svoju zaštitnicu Majku M.Tereziju, koja je proglašena blaženom iste godine, 1997., kada je zajednica počela djelovati. Ove godine navršava se 15. obljetnica djelovanja ove Zajednice, što je u slavlju i obilježeno. Na ovo hodočašće već se tradicionalno okupljaju i osobe s poteškoćama u razvoju iz drugih Zajednica Vjere i Svjetla ili  Udruga u regiji, među kojima je najbrojnija grupa iz Ivankova. Ukupno je hodočastilo stotinjak osoba s invaliditetom, njihovih roditelja i prijatelja.

Liturgijsko slavlje s uvodnom pobožnosti Majci M. Tereziji, predvodio dr. Stjepan Radić, koji je održao srdačnu prigodnu propovijed. Članovi Zajednice „Tratinčice Majke Terezije“ u ulaznoj procesiji nosili su križ, sliku Majke Terezije, simbol tratinčice s fotografijama članova Zajednice i krunicu koju su sami izradili. Procesija je bila popraćena molitvom Bogu za svoje križeve koje se u vjeri lakše nose. U molitvu vjernika hrabro su se uključile i osobe s posebnim potrebama. Na kraju Mise sudionici su radosno otpjevali svoje pjesme s gestama i tako dali svjedočanstvo o radosti koju oni žive i šire oko sebe na poseban način.

U dvorani „Florentini“ priređeno je za sve hodočasnike slavlje. Uz pjesmu, glazbu i ples djeca s poteškoćama u razvoju imali su prigodu za veselje, što se na njihovim licima jasno očitovalo.

U organizaciji susreta posebno su se istakli članovi terapijske „Radionice sv. Josipa“ Doma duhovne pomoći, kao i studentice i studenti teologije, a svojim donacijama susret su potpomogli i mnogi dobročinitelji.

s.R.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox