"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM BL. MAJCI M. TEREZIJI SCHERER,16.V.2011.

hodhend

16. svibnja 2011. na hodočasnički dan bl. M. M. Tereziji Scherer okupile su se osobe s invaliditetom, njihovi roditelji i prijatelji iz slavonske regije. Osim iz Đakova, veće grupe došle su iz Ivankova, Vinkovaca, Privlake i Vukovara.

Euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi predvodio je mons. mr. Luka Marijanović. Zajednica Vjere i Svjetla iz Đakova nosi ime „Tratinčice M. M. Terezije Scherer“, stoga su oni u ulaznoj procesiji nosili njenu sliku pred oltar i okitili je simbolima tratinčica. U prikaznoj povorci osobe s invaliditetom i njihovi prijetelji donijeli su simbole križ, tratinčicu s fotografijama članova Zajednice Vjera i Svjetlo iz Đakova, srca, svijeću i prikazne darove i popratnim molitvama izrazili svoje predanje Bogu u križevima života, kao i zahvalnost sestrama sv. Križa, koje se po primjeru bl. Majke M. Terezije Scherer s ljubavlju zauzimaju za njih.

Na kraju Mise, svaka grupa s radošću je otpjevala svoje pjesme s pokretima, a zatim su se svi uputili u dvoranu Florentini na druženje gdje je za njih pripremljena zakuska. Tu su uz pratnju harmonike rado pjevali i plesali. U organizaciji susreta sudjelovali su članovi terapijske „Radionice sv. Josipa“ Doma duhovne pomoći i studentice i studenti teologije, a svojim donacijama susret su potpomogli mnogi dobročinitelji.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox