"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

RADOSNI HODOČASNICI MAJCI M. TEREZIJI SCHERER, Đakovo - 16. V. 2015.

U subotu, 16. svibnja 2015., osobe s invaliditetom, njihovi roditelji i prijatelji iz slavonske regije, hodočastili su kao i svake godine bl. Majci M. Tereziji Scherer u samostansku crkvu sestara sv. Križa u Đakovo. Posebna radost bili su nam gosti iz Podmilačja gdje je nedavno započela zajednica Vjera i Svjetlo, kao plod prošlogodišnjeg hodočašća naše Radionice sv. Ivi u Podmilačje.

Liturgijsko slavlje s uvodnom pobožnosti Majci M. Tereziji, predvodio dr. Stjepan Radić, koji je održao srdačnu prigodnu propovijed. Članovi Zajednice „Tratinčice Majke Terezije“ u ulaznoj procesiji nosili su križ, sliku Majke Terezije, simbol tratinčice s fotografijama članova Zajednice i krunicu. Posebno dojmljiv bio je prinos darova koji je želio prikazati obiteljsku situaciju. Uz popratni tekst prineseni su simboli: obiteljske slike kao znak važnosti pripadnosti obitelji; novčanik kao znak financijskih poteškoća; radno odijelo kao znak mnogih nezaposlenih; knjige kao znak obrazovanja; Biblija kao izvor snage i utjehe da nas Bog nikad ne ostavlja same i misni darovi kao znak Božjeg predanja nama. Na kraju Mise sudionici su radosno otpjevali svoje pjesme s gestama i tako dali svjedočanstvo o radosti koju oni žive i šire oko sebe.

U dvorani „Florentini“ priređen je za sve hodočasnike domjenak i slavlje. Uz pjesmu, glazbu i ples djeca s poteškoćama u razvoju imali su prigodu za veselje, što se na njihovim licima jasno očitovalo.

U organizaciji susreta posebno su se istakli članovi terapijske „Radionice sv. Josipa“ Doma duhovne pomoći, pod vodstvom s. Marije Klare Klarić, a svojim donacijama susret su potpomogli i mnogi dobročinitelji.

s.R.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox