"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

ZARAZNA RADOST MALENIH

I ove godine okupili su se „maleni“, tj. osobe s invaliditetom, njihovi roditelji i prijatelji, 20. prosinca na predbožićni susret, koji su organizirali sestre sv. Križa i župa Svih Svetih u Đakovu. Bio je to radostan susret „malenih“ s MALENIM Bogom, Božićem.

Susret je započeo s Euharistijski slavljem koje je predvodio nadbiskup, dr. Đuro Hranić u suslavlju s četvoricom svećenika i asistencijom triju bogoslova. U propovijedi je naglasio, kako se Bog uprisutnjuje u našim međuljudskim odnosima, u našem nastojanju da kajanjem ispravljamo naše odnose. Živi čovjek je slava Božja, jer se Bog poistovjetio s čovjekom, istaknuo je nadbiskup i obrativši se invalidnim osobama rekao, kako nam se  Bog upravo preko njih daruje i obogaćuje nas, koji smo zdravi.

To obogaćenje doživjeli su svi sudionici tijekom susreta, jer radost i ljubav ovih osoba je uistinu zarazna. Nakon sv. Mise slijedio je kratki filmski prikaz života i rada „Terapijske radionice sv. Josipa“ Doma duhovne pomoći, a onda oživljavanje Evanđelja o rođenju Isusovu. Tada svi postaju glumci! Anđeli, pastiri, kraljevi slijevaju se u radosnu povorku oko štalice s Marijom, Josipom i Djetešcem. Ovo uprizorenje izazvalo je skrivenu suzu prisutnih sudionika, jer je sve tako nepatvoreno i iskreno.

Slijedio je obilan domjenak i veselo druženje uz pjesmu u svirku tamburica KUD-a iz Đ.Satnice, a onda dijeljenje darova što su djeca željno iščekivala.

Ovaj susret potpomogli su brojni darovatelji, počevši od nadbiskupa, zatim župe Punitovci i ostalih, koji nesebično podupiru ovaj skup, jer se broj iz godine u godinu povećava. Ove godine broj se popeo već do oko 300 osoba iz Đakova i drugih mjesta (Kuševci, Široko polje, Semeljci, Ivankovo, Vukovar, Županja, Sl. Brod, Osijek).  Kao podrška susretu su nazočili i sestre na čelu s provincijalnom poglavaricom, s. Amalijom Kupčerić, kandidatice koje su svirale i glumile igrokaz „Tko kuca sad?“, predstavnik mjesne vlasti, gosp. Ivan Išasegi, i brojni drugi prijatelji i dobročinitelji. s. R.

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox