"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

REGIONALNI SUSRET OSOBA S INVALIDITETOM ĐAKOVAČKE REGIJE

Pod motom „Prijatelji tvoji, Gospodine, objavljuju slavu kraljevstva tvoga“ u Đakovu je 18. listopada održan 10. regionalni susret osoba s invaliditetom Đakovačke regije, koja obuhvaća Đakovački i Velikokopanički dekanat s Ivankovom. Domaćin je bila Župa Svih svetih u Đakovu, a susret je održan u dvorani Florentini u sklopu samostana Milosrdnih sestara Svetoga Križa. Glavni organizator susreta bila je gospođa Tonka Odobašić uz suradnju i pomoć s. Marije Klare Klarić.
Susret je započeo svetom misom koju je predvodio vlč. Alojz Kovaček, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom, zajedno s đakovačkim dekanom vlč. Josipom Ivešićem i župnim vikarom župe-domaćina (koji je i duhovnik zajednice Vjera i svjetlo u Đakovu) vlč. Davorom Senjanom.
Uslijedio je kulturni program u kojemu je sudjelovala zajednica studenata KBF-a „Ruah“ sa izborom pjesama koje su pjevali. Sudjelovali su i učenici drugih, trećih i četvrtih razreda OŠ Vladimira Nazora iz Đakova sa svojim dramskim, recitatorskim, ritmičkim i zborskim točkama. Na kraju su svoj program izveli i učenici OŠ Sjever među kojima je nastupio u učenik Mislav Baraban koji je i sam slabovidan.
Zadnji dio susreta, zabavni program, animirali su tamburaši i pjevači TS „Slavonski san“. Svi su se pogostili s kolačima koje su ispekle župljanke župe domaćina i članice zajednice Vjera i svjetlo iz Đakova. (tekst preuzet s Nadbiskupijske stranice)

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox