"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

KOD SVETOG IVE U PODMILAČJU

Zajednica „Vjera i Svjetlo“ iz Đakova pod vodstvom koordinatorice Tonke Odobašić i Radionica sv. Josipa sa s. Marijom Klarom Klarić i s. Rastislavom Ralbovsky, hodočastili su sv. Ivi u Podmilačje u subotu 24. svibnja 2014. Putovanje kroz Bosnu bilo je praćeno lijepim vremenom. Stigavši u Podmilačje srdačno su nas primili franjevci i sestre koje tamo djeluju, a došlo je i nekoliko obitelji koje imaju djecu s posebnim potrebama. Na uslugu i pomoć stavili su se zauzeti mladi iz podmilačke Frame. U zavjetnoj kapeli sv. Ive slavili smo sv. Misu koju je predvodio fra Jurica Periša, a nakon toga slijedila je molitva za bolesnike i bolesničko pomazanje za one koji su to željeli.
Zajednički ručak pripravljen vrijednim rukama s. Marije Klare i drugih pomoćnica u Đakovu, bio je dobra okrepa za sve. Druženje s obiteljima s djecom s posebnim potrebama iz tog kraja bilo je osobito korisno za obje strane. Očitovala se velika potreba da se za njih započne nešto organizirati tamo. Zatim je ispred crkve odigrana nogometna utakmica na jedan jedinstven način, koja je obradovala sve sudionike, a također i neumorne navijače. Na koncu nas je gvardijan, fra Ilija Stipić, rado poveo na „Mlinčiće“, gdje smo uživali u iznenađenju nad tako zadivljujućom prirodnom ljepotom slapova i kućica, pa nas ni kiša koja je naišla nije omela.

Na povratku kući posjetili smo kratko i Banja Luku. Putem smo izmjenjivali bogate dojmove ovog puta koji je na poseban način ispunio radošću naše miljenike, „osobe s poteškoćama u razvoju“, koji se znaju radovati svemu što im se priušti i biti zahvalni svim srcem. To nas obvezuje i potiče da im i dalje omogućimo otkrivati ljepote stvorenog, koje mi drugi možda ne znamo dovoljno cijeniti, jer su nam lako dostupne.
s. R.R.

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox