"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM MAJCI M. TEREZIJI SCHERER – 16. svibnja 2014.g.

Majka M. Terezija Scherer i ove je godine okupila osobe s invaliditetom slavonske regije. Pod njezin zagovor stavili su se napose zajednica Vjere i Svjetla iz Đakova koja nosi ime „Tratinčice Majke M.Terezije“, zatim članovi zajednica iz Ivankova, Vinkovaca, Donjeg Miholjca, iz udruge Duga iz Semeljaca, Udruge Neven iz Đakova i dr. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Marko Milinković i Semeljaca i ohrabrio prisutne prigodnom propovijedi. U koncelebraciji je bio i fra Robert Perišić uz asistenciju bogoslova.

Kroz prikaznu povorku izražene su boli i nade osoba s invaliditetom i njihovih roditelja. Tu je bila grupa djece, roditelja, prijatelja i sestara redovnica kao živi prinos međusobne pomoći kroz zajedništvo. Zatim su doneseni jastuci kao simboli neprospavanih noći i briga, s molbom da Isus bude jedini jastuk koji će pružiti mir i dati novu snagu za život nakon neprospavanih noći. Simboli maramica natopljenih suzama znak su kako roditelji često udare u zid kad traže pomoć za svoju djecu, i da ponekad osjećaju kako ne mogu dalje. Zato smo molili da Gospodin bude svima njima maramica kad krenu suze i melem za sve rane. Zatim je prinesen križ i uteg. Uteg predstavlja fizičku snagu, a križ označava duhovnu snagu. Molili smo za snagu prihvaćanja poteškoća života vođeni neprestanom željom za vječnim Božjim zagrljajem.

Euharistijsko slavlje bilo je protkano ritmičkim pjesmama uz pokrete, koje osobama s invaliditetom omogućavaju bolje sudjelovanje. Na koncu su pojedine grupe zapjevale svoju omiljelu pjesmu.

Druženje uz pjesmu i pratnju harmonike nastavilo se u dvorani „Florentini“, gdje je pripravljena zakuska napose uz zalaganje terapijske Radionice sv. Josipa, kao i brojnih dobročinitelja.
s.R.R.

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox