"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

Mjesečni susret "Mir u Bogu", 9.veljače 2013.

MuBII13nasl

VJERA I DUŠEVNO (PSIHIČKO) ZDRAVLJE
Ova tema mjesečnog susreta duhovnog odmora i obnove koji se održava pod motom „Mir u Bogu“ okupila je u subotu, 9. veljače 2013. preko 130 sudionika iz Đakova i okolnih mjesta, napose iz Vinkovaca pod vodstvom neumorne s. Ružice Mlikota.
Susret je započeo Klanjanjem, koje je animirala s. Jacinta Mandura uz pjevanje i sviranje zbora Amadea, koji vode s. Natanaela Palić i dr. Balekić. Za Ispovijed je bilo, kao i uvijek, jako puno zainteresiranih, jer je to prigoda za dublje pomirenje s Bogom. Na raspolaganje se se i ovaj puta rado stavio vlč. Vinko Zec.
Predavanje na zadanu temu obradila je s. Rastislava Ralbovsky, prikazujući problematiku duševnih (psihičkih) tegoba i bolesti pod vidom našeg pravilnog odnosa prema toj datosti, kao i o značenju duhovne dimenzije u pomoći osobama koji psihički pate. Obradila je tri vida pomoći: razgovor (savjetovanje), podršku okoline, i terapijsku ulogu lijekova. Naglasak na koncu izlaganja je bio na zajedničkom trudu za stvaranje pozitivnog i plodnog odnosa prema osobama s psihičkim tegobama, kako bi se nadvladali stavovi stigmatizacije i društvena izolacija takvih osoba. U izmjeni iskustva pokazala se korist ovakvog pristupa i želja da se zajedno na tome radi.
s. Rastislava Ralbovsky

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox