"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“, 10. studenog 2012.mub1112„HAGIOTERAPIJOM DO DUHOVNOG ZDRAVLJA“
 bila je tema je susreta u subotu, 10. studenoga 2012., od 15-19 sati, u organizaciji Doma duhovne pomoći, u Đakovu. Predavanje je održala Katarina Ralbovsky, pedagog i teolog s iskustvom rada hagioterapije.
U svom izlaganju polazila je više od prakse iz svog sedamnaestogodišnjeg rada u Centru za duhovnu pomoć i tako oduševila sudionike ukazujući na duhovnu dimenziju ljudskog bića, na njene zakonitosti, kao i na načine kako živjeti u skladu s tom dimenzijom, kako bi postali sretni. 
Za vrijeme susreta bila je prigoda za sakramenat pomirenja, koju su sudionici rado koristili. Također je bilo organizirano čuvanje djece od sudionika kojima je to bilo potrebno. 
Važan dio susreta bilo je Euharistijsko klanjanje, koje je predvodio vlč. Dominik Ralbovsky, župnik u Sonti, a pjesme je animirao Zbor mladih (volontera) Amadea, koji se okupljaju pri Centru Amadea u Đakovu. 
Tema je privukla vrlo velik broj zainteresiranih, njih oko 150, iz Đakova i okolnih mjesta, uz redovite sudionike iz Vinkovaca, koji pod vodstvom revne s. Ružice Mlikota dolaze svojim autobusom i kolima. s.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox