"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

Mjesečni susret "Mir u Bogu",6.listopada 2012.

Naslovna-X-12

U subotu, 6. listopada 2012., započeli su mjesečni susreti „Mir u Bogu“ za tzv. „profesionalne pomagače“ i sve zainteresirane u organizaciji Doma duhovne pomoći Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu s temom: Vjera i cjelovito zdravlje. Susret se održao u samostanskoj dvorani  Florentini, Frankopanska 5a u Đakovu od 15-19 sati. Vodile su ga s.Rastislava Ralbovsky i s. Jacinta Mandura.

Okvirna tema ove godine je u skladu s godinom vjere, a nosi naziv: U ŠKOLI VJERE. Zato će se susljedno pod psihološkim i biblijskim vidom obrađivati životna problematika koja je danas aktualna: Vjera i cjelovito zdravlje; Vjera u životnim problemima kroz hagioterapiju; Vjera i duševno (psihičko) zdravlje; Vjera i problemi ovisnosti; Vjera u suočenju s ograničenjima (invaliditetom). Cilj susreta je pomoći sudionicima kako se suočiti s takvim izazovima u svojoj sredini i upoznati pristupe rješavanju navedenih životnih problema.    

Susret je započeo Klanjanjem u samostanskoj crkvi. Slijedilo je druženje na ljetnoj terasi Centra Amadea, a zatim predavanje na temu „Vjera i cjelovito zdravlje“ u dvorani Florentini, koje je bilo obogaćeno životnim svjedočanstvima.

Na susretu je sudjelovalo oko stotinu sudionika iz Đakova i okolnih mjesta. I ove godine nastavljaju autobusom dolaziti sudionici iz Vinkovaca predvođeni s. Ružicom Mlikota.

s.R.R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox