"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

BOŽIĆ U SAMOSTANU 2017.

U hodu ususret Božiću samostanska zajednica se susreta u čestitanju s mladima koji se okupljaju u Betaniji. U subotu uoči Badnjaka sudjelovali su sa sestrama na večernjoj molitvi a potom je uslijedilo međusobno čestitanje uz izmjenu darova.

Na badnju večer kandidatice i postulantice su pripremile igrokaz pod nazivom Neupaljiva svjetiljka i obogatile zajednice prigodnim sadržajem.

Na samoj ponoćnoj misi u 24 sata svirali su mladi KUD-a Tena pod vodstvom Tomislava Klasana, glazbenog voditelja KUD-a. Zbor sestara pod ravnanjem s. Svjetlane Paljušević otpjevao je nekoliko božićnih pjesma i uveo prisutne u slavlje Božićne noći i predvodio je pjevanje i za vrijeme sv. mise polnoćke.

Svetu misu predvodio je vlč. Davor Vuković, vicerektor samostanske crkve i nadahnuto  progovorio o smislu Blagdana koje je razlog istinske radosti i zahvalnosti.

Božićnu jutarnju sv. misu u 9 sati za sestre i vjernike predvodio je vlč. Zdenko Ilić, rektor samostanske crkve a zbor sestara uzveličao je slavlje sv. mise  pjevanjem uz pratnju orgulja.

Kod večernje sv. mise svirale su naše sestre, postulantice i kandidatice na tamburicama.

Tokom dana dolazili su u pohod jaslicama vjernici i sestre, napose iz bolesničkog odjela Zajednice sv. Josipa.s.F.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox