"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

Mjesečni susret s temom „SNAGA MIŠLJENJA“

Važnost i značaj pozitivnoga, afirmativnoga mišljenja i stavova sa dubokom vjerom u snagu i ljubav Božju, može se razaznati i iz pisane Riječi Božje, Svetog Pisma. O tome smo se osvjedočili u prepunoj dvorani „Florentini“ u Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, 7. veljače 2015. godine od 15.00 do 19.00 sati gdje je održan mjesečni susret „Mir u Bogu“. Tu se pod duhovno psihološkim vidom susljedno obrađuju teme o osobnosti, a ovaj puta pod nazivom „Snaga mišljenja“. Susrete vodi s. Rastislava Ralbovski sa s. Jacintom Mandura uz brižnu podršku vrijedne Marte, s. Marije Klare Klarić.

Uz neizostavnu molitvu te pjesmu Hvala redovnika ugodno i uz Božju pomoć započeli smo vedri rad i druženje. Prezentacija Misli pune sunca osvijestila nas je o tome kako naša realnost, stanje i svakodnevica ovisi ponajviše o tome kakve su nam misli, te da sunčane misli osvjetljuju cijeli naš život. Tijekom predavanja shvatili smo na koji način pozitivne misli kreiraju naš karakter, djela i život: „Pazi što misliš jer misli postaju riječi. Pazi što govoriš jer riječi postaju djela. Pazi što radiš jer djela postaju navike. Pazi na navike jer one određuju narav. Pazi svoju narav jer ona ti postaje sudbina. Postajemo ono što mislimo.“ Ugodno smo se osvježili s gestama uz pjesmu Veni Sancte Spiritus (Taize), a slušajući priču Moje misli nisu vaše misli, naučili smo da, često, za ono što mi u nekom trenutku smatramo da nije pozitivno, niti dobro, može se vremenom pokazati da je baš dobro i tako kako treba biti. Kroz zajedničku molitvu i Klanjanje, uz pjesmu zbora iz St. Mikanovaca pod vodstvom s. M. Natanaele Palić, ojačali smo vjeru i povjerenje u pozitivne misli i poruke koje nam Svevišnji šalje.
Susret je odisao vedrinom i radošću i lijepo je bilo upoznati nove i sresti već poznate sestre i braću koji redovito pohađaju ove susrete (napose one iz Vinkovaca sa jedinstvenom s._Ružicom), druže se i uživaju u blagodatima duhovnih obnova, seminara i duhovnih vježbi koje nam Samostan sestara sv. Križa nesebično pruža.
Neka nam ove misli obasjavaju životne situacije:
Mi kažemo: "To je nemoguće"
Bog kaže: "Sve je moguće" (Lk 18,27)
Mi kažemo: "Nitko me ne voli"
Bog kaže: "Ja te volim" (Iv 3,16 i Iv 13,34)
Mi kažemo: "Ja to ne mogu"
Bog kaže: "Ti možeš sve učiniti …" (Fil 4,13)

Natalija Siladjev

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox