"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

OD ODUŠEVLJENJA DO BEZVOLJNOSTI

O sindromu istrošenosti bilo je govora na prvom susretu „Mir u Bogu“, u subotu, 27. rujna 2014. gdje će se ove godine obrađivati teme o osobnosti pod duhovno psihološkim vidom: Otkrivanje istine o sebi; Snaga mišljenja; Bogatstvo emocija; Volja kao pokretač, Smisao života.
Susret je započeo Euharistijskim klanjanjem koji je glazbeno animirao zbor mladih Amadea, a vodila s. Jacinta Mandura. Samo klanjanje kao i prigoda za Ispovijed omogućavali su sudionicima ovdje i sada nalaziti lijek istrošenosti i bezvoljnosti. Tome je također doprinijelo međusobno druženje.
Nakon pauze odgojiteljice iz Ivankova psihodramom „Što da radim?!“ zorno su prikazale problem istrošenosti u svakodnevnom životu. Temu je zatim obradila s. Rastislava Ralbovsky, osvježivši je meditativnim plesom i glazbenim prilogom Salve Regina.

Na susretu je sudjelovalo oko 140 sudionika iz Đakova i raznih mjesta slavonije. Poticajem s. Ružice Mlikota i dalje dolazi najveći broj iz Vinkovaca, zatim iz Jankovaca, Nuštra, Ivankova, Vukovara, Ilače, Otoka, Privlake, Mikanovaca, Osijeka, Županje, čak iz susjedne Vojvodine. Revnim zauzimanjem s. Marije Klare Klarić uz volontere, cijeli susret prošao je u dobrom raspoloženju i poslužio obogaćenju, sa željom da se opet svi nađemo zajedno na slijedećem susretu. s. R. 

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox