"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

MIR U BOGU – 15. III 2014.

Na mjesečni susret „Mir u Bogu“ 15. III.2014. okupilo se opet stotinjak šarolikog mnoštva mlađih i starijih, muškaraca i žena, iz raznih mjesta Đakova i okolice: već tradicionalno najbrojniji iz Vinkovaca, a ovaj puta i iz St. Jankovaca, busom i kombijem; a onda su tu iz Đakova, Osijeka, Gradišta, Cerne, Rokovaca-Andrijaševaca, Nuštra, Županje, St. Mikanovaca, Mirkovaca... Među svima ističe se vedra s. Ružica iz Vinkovaca, kao magnet okupljanja ljudi, koji su je zavoljeli i posvetili joj kao zahvalu i jednu pjesmu.

Susret je započeo meditativnim plesom: „Bog je ljubav“, a zatim meditacijom slike: „Milosrdno trojstvo“. Slijedila je tema: ISTINSKI ODNOS PREMA ŽIVOTU, kroz prizmu pete Božje zapovijedi „Ne ubij!“ koju je obradila s. Rastislava Ralbovsky. Između ostalog navela je kako danas postoji činjenica: dok se s jedne strane umnaža broj abortusa, s druge strane raste broj mladih brakova koji ne mogu imati djece. U tom svijetu kulture smrti, važno je vjerovati i raditi na kulturi života. Dirljivo je bilo svjedočanstvo dviju majki koje nisu mogle imati djece i ne želeći umjetnu oplodnju, okrenule se duhovnoj pomoći. Zavjetovavši se da će obaviti Prve petke uz molitvu i post, doživjele su brzi Božji odgovor. Obje obitelji primili su kao Božji dar još i drugo dijete.

Susret je završio klanjanjem koje je animirala s. Jacinta Mandura, a pjesmama je pratio zbor mladih „Amadea“. Razdragano mnoštvo krenulo je svojim kućama, uz želju da se opet uskoro nađu ovdje, gdje se obogate i napune duhovnom snagom za život.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox