"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DUHOVNE VJEŽBE ZA ŽENE, KAO I ZA MAJKE S DJECOM 26-28.04.2013.

Dvj-IV-13-naslovna2Duhovne vježbe za žene kao i za majke s djecom s temom: „Duhovno zdravlje obitelji“, okupilo je šaroliki sastav sudionika u samostanskoj kući „Betanija“ u Đakovu, od 26. do 28. travnja 2013. Voditeljica je bila Katarina Ralbovsky, odgojiteljica i teologinja s dugogodišnjim iskustvom hagioterapije, kao i vođenja brojnih seminara za roditelje, bračne parove i mlade. Kroz program je prošlo 18 majki i preko 20 djece iz Đakova, Viškovaca, Osijeka, Erduta, Sl. Broda, Požege, Sonte u Vojvodini i Vidovica u BiH.

Duhovne vježbe su bile ispunjene molitvom Časoslova, meditacijama, predavanjima na temu, izmjenom iskustva i Klanjanjem pred Presvetim, uz prigodu za temeljitu ispovijed, kao i za osobni razgovor s voditeljicom. Djeca su imala paralelan program s kreativnim radionicama i igrama, kako bi majke mogle nesmetano sudjelovati u duhovnim vježbama.

Euharistijska slavlja upriličena su zajedno s djecom, uz dinamiku pjesama kako bi i najmanji što bolje sudjelovali. Blagoslov djece kod Mise bio je za djecu posebna radost. Dan bi završio u tišini s Klanjanjem pred Presvetim, koje je inače bilo cijeli dan izloženo, te se tako stvaralo ozračje mira i opuštenosti.

Osvrt na kraju duhovnih vježbi uvijek je pun dojmljivih svjedočenja o koristi ovakvih susreta, jer su se ovdje mogle uključiti upravo mlađe majke. Ohrabrujuća je bila i činjenica da je među njima bilo više majki s brojnom djecom. Većina njih zaželjela je i u buduće sudjelovati na ovakvim susretima.
s. R. R.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox