"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

DUHOVNE VJEŽBE ZA ŽENE, 8.-11.I.2015.

„Daj nam Bog zdravlje, k tomu veselje„

Kako je našemu tijelu neophodna hrana i održavanje čistoće tako i naše duhovno biće vapi za održavanjem duhovne čistoće, reda i mira uz pomoć duhovnih vježbi i duhovnoga vodstva. Upravo su takve Duhovne vježbe za žene pod nazivom „Daj nam Bog zdravlje, k tomu veselje„ održane u kući Betanija u Đakovu, pod vodstvom s. Rastislave Ralbovsky od 8. do 11. siječnja 2015. godine. Ove vježbe omogućile su skupini od čak 30-tak žena iz cijele Osječko-baranjske županije, dane mira, molitve, razmatranja i susreta s Bogom kako bi obnovile svoju snagu, ljubav i vjeru u Isusa.

Kroz niz zajedničkih aktivnosti, molitve, klanjanja pred Presvetim, meditacije, sv. Mise, Ispovijed, post, te periode šutnje, ispit savjesti i samopromatranje, sudionice su mogle osvijestiti si svoju duhovnu stranu i obnoviti se. Uz zajedničke molitve i dijeljenje osobnih iskustava skupina je svjedočila o snazi jedinstva i zajedništva te moći zajedničke molitve za druge.

Na osobnoj razini polaznice duhovnih vježbi uspjele su doći do ohrabrenja, podrške, ojačanja, smirenja, ljubavi, razjašnjena i našle su niz odgovora koje im je samo Gospodin kroz svoju neizmjernu ljubav mogao dati. Podsjetile smo se na to da smo djeca Božja te se u dječjoj radosti veselile životu s Bogom. U svakom slučaju je i za ne zaboraviti izuzetno ugodna druženja u pauzama rada u kojima su se polaznice u posebno pozitivnom ozračju međusobno podržavale, savjetovale i razmjenjivale osobna iskustva što nas je sveukupno obogatilo novim sestrama u našim životima i dodatno ispunilo naša srca.
Natalija Siladjev

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox