"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN – 10. 09. 2013.

Iva, 5 god: Jučer mi je bilo jako dobro!!! Najbolje mi je bilo kada smo bacali loptice u gol i pogodili Svenovog tatu!!!!

Eva, 5,5 god: Meni je bilo super kada smo brzo trčali i nosili loptice u krug. Ali neki nisu bili baš brzi. Jer nisu baš popili puno mlijeka.

Veronika, 4 god: Prvo smo se zagrijavali, a onda smo se malo pregrijali.

Sven, 4 god: Ja jedem najviše voća i bit ću najveći sportaš. Kao moj tata!

Luka, 3 god: Ja ću biti sportaš kad budem velik. I ići ću na olimpijadu. I onda ću doći ovdje u vrtić i pokazati vam vježbe. Ako budete mogle vježbati…jer će te biti jako stare!!!!

Marin, 6 god: Ja ću isto biti sportaš. Ili ću možda voziti traktor…

…Ovo su neki od komentara na jučerašnji Hrvatski olimpijski dan koji smo obilježili u našem vrtiću. Što je olimpijada, gdje se održava, zašto smo danas obukli bijele majice i sl. djeca su saznala iz kratkog uvoda koji su im priredile odgojiteljice Klementina i Stana.
Obilježavanje Olimpijskog dana uveličali su nam naši sugrađani, vrhunski sportaši iz Rukometnog kluba Đakovo - Ivan Šunda (tata našeg Svena), Tomislav Barberić i bivši reprezentativac Ivan Pongračić.
Oni su djeci dali informacije „iz prve ruke“ o ponašanju i ishrani sportaša, a nakon toga smo izašli na dvorište iza vrtića gdje su naši gosti pripremili vrlo zanimljive vježbe zagrijavanja i igre sa sportskim didaktičkim priborom.
Na kraju ovog zanimljivog dopodneva zahvalili smo našim gostima darujući im eko-marmeladu koju su djeca sama pripremila.
Oduševljenje djece je bilo tako veliko da vjerujemo da će se suradnja s vrhunskim sportašima našeg grada nastaviti i proširiti.
Stana

Facebook likebox