"Tko hoće učiniti nešto izvanredno,

ne smije misliti da je to nemoguće.

                                                                                                                                                                  o. Teodozije

KATEHEZA DOBROG PASTIRA U SPLITU

smanj

DRUGI SUSRET KATEHEZE DOROGA PASTIRA U SPLITU

IImodul13Stručno razvojni centar pri Dječjem vrtiću Sunčev sjaj – Nazaret, Đakovo organizirao je 8., 9. i 10. ožujka 2013. drugi u nizu modul odgojno-obrazovnog programa Kateheze Dobroga Pastira koji je održan u Dječjem vrtiću Dobri u Splitu. Predavanja je imala dr. sc. Jadranka Garmaz, profesorica religiozne pedagogije i katehetike na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Splitu i s. Jelica Đuzel, dipl. kateheta specijalist, voditeljica Stručno-razvojnog centra. Praktične liturgijske teme za predškolsku djecu prikazala je Zrinka Hržić, odgojiteljica u vjeri Kateheze Dobroga Pastira, a biblijske teme prikazala je s. Jelica Đuzel. s. J.

 


  KATEHEZA DOBROGA  PASTIRA U SPLITU -  prvi susret

split kdpU organizaciji Stručno-razvojnog centra pri Dječjem vrtiću Sunčev sjaj - Nazaret u Đakovu, i u suradnji s Dječjim vrtićem Dobri u Splitu te Katehetskim uredom Splitsko-makarske nadbiskupije, održalo se 8. i 9. veljače 2013. teološko – katehetsko doškolovanje za petu generaciju odgojiteljica i stručnih suradnika po odgojno-obrazovnom programu Kateheze Dobroga pastira. Doškolovanje se provodi kroz 16 modula (odgojno-obrazovnih vikenda) i u razdoblju kroz dvije pedagoške godine 2012./2013. i 2013./2014. Svi naredni moduli održavat će se u Dječjem vrtiću Dobri u Splitu, a praktične vježbe i hospitacije u Đakovu u Dječjem vrtiću Sunčev sjaj – Nazaret, te u Dječjem vrtiću Mali cvijetak u Splitu.
Na susretu prvog modula u petak 8. veljače, okupljene sudionike, njih 27, pozdravila je s. Rahela Lacković, ravnateljica Dječjeg vrtića Sunčev sjaj – Nazaret u Đakovu i s. Mirjana Kutleša, ravnateljica Dječjeg vrtića Dobri u Splitu, a zatim je s. Jelica Đuzel, voditeljica Stručno-razvojnog centra pri Dječjem vrtiću Sunčev sjaj – Nazaret u Đakovu, nakon osobnog pozdrava sudionika, započela s izlaganjima. Dvodnevni rad skupa kroz predavanja odvijao se prema predviđenom programu i na zadovoljstvo sudionika, koji su to na kraju seminara izrazili.
U subotu 9. veljače, na završetku rada skupa, sudionike i organizatore je u ime Katehetskog ureda Splitsko-Makarske nadbiskupije, pozdravio don Josip Periš, predstojnik ureda, uputivši nazočnima riječi podrške i ohrabrenja. s.J.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Facebook likebox